Dağ: Doğu Akdeniz ve Libya politikamıza her partiden destek var

AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 19. Dönem Siyaset Akademisi sertifika törenine katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Türkiye'nin Doğu Akdeniz ve Libya politik

GÜNDEM 4.10.2020 16:56:00 0
Dağ: Doğu Akdeniz ve Libya politikamıza her partiden destek var

Dağ “Tavan olarak eleştiriler ortaya koysalar da ben araştırmalar yapan birimin başında birisi olarak, şunu çok net bir şekilde ifade edebilirim ki, bugün Doğu Akdeniz çalışmamıza, Doğu Akdeniz mücadelemize, Doğu Akdeniz politikamıza Türkiye'den yüzde 75, Libya politikamıza yüzde 80 en son yaptığımız araştırmada destek var” dedi.

“TABAN OLAYIN FARKINDA”

Bu desteğin sadece AK Partililerin desteği olmadığını belirten Dağ, İYİ Partililerin yüzde 70'inin, HDP'lilerin yüzde 45'inin, CHP'lilerin yüzde 60'ının bu mücadeleye destek verdiğini ifade ederek “Çünkü taban işin farkında, taban olayın farkında, beyni satılık değil çoğunun. Ama tavan başka yere bakıyor. Bu millete baksa, bu ülkenin değerlerine baksa, bu ülkenin gerekliliklerine baksa orada nasıl bir mücadele verdiğimizi görür. Ama ne yazık ki buraya, Türkiye'ye oryantalist bir bakış açısıyla Londra'dan bakıyorsan, Paris'ten bakıyorsan, Washington'dan bakıyorsan, Pensilvanya'dan bakıyorsan o zaman bu işlerde çok daha farklı bir bakış açın olur” dedi. 

KATILANLARA TEŞEKKÜR ETTİ

Dağ “Akademimize ve eğitimlere yoğun ilgi ve katılım gösteren tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyor, onları kutluyorum. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan'ın selamlama konuşmasının ardından 19. Dönem Siyaset Akademisi’ne katılanlara sertifikaları verildi. Sertifika törenine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı AR-GE Birim Başkanı Hamza Dağ, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel ve Siyaset Akademisi kursiyerleri katıldı.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU