Hasat edilen fasulyeler ihtiyaç sahiplerine aş olacak

Çorlu Sarılar Mahallesi'nde yer alan Bitkisel Üretim Merkezi'nde haziran ayında ekimi gerçekleştirilen fasulyelerin hasası yapıldı. Hasat edilen fasulyeler aşevinde hazırlanacak yemeklerde kullanılarak ihtiyaÃ?

GÜNDEM 4.10.2020 15:04:00 0
Hasat edilen fasulyeler ihtiyaç sahiplerine aş olacak

 

40 dönümlük alanda çim ekimi yapılan Çorlu Belediyesi Bitkisel Üretim Merkezi'nde Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından nisan ayında nohut ekimiyle başlayan üretim sürecinin fasulye ekimiyle devam ettiğini belirten yetkililer, 10'ar dönümlük alanda yapılan nohut ve fasulye ekiminin ardından Ağustos ayında nohut hasadı gerçekleştirilirken, aradan geçen iki ayın sonunda da fasulye hasadının yapıldığını dile getirdi. 

 

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIRILACAK

 

Önceki gün düzenlenen fasulye hasadına Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Başkan Yardımcıları Kemaleddin Avcı ve Özcan Veysel Tunçcan, Belediye Meclis Üyeleri ile Tarım, Hayvancılık ve Orman Komisyonu Üyeleri ve belediye personeli katıldı. Başkan Sarıkurt, üretimi yapılan fasulyelerin Çorlu Belediyesi Aşevi tarafından hazırlanacak yemeklerde kullanılacağını ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılacağını ifade etti. 

 

NOHUT DA YETİŞTİRİLDİ

 

Yakın dönemde Belediye Meclisi’nde Tarım, Hayvancılık ve Orman Komisyonu oluşturduklarını anımsatan Sarıkurt, “Buradaki amaçlarımızdan bir tanesi de sanayi şehri olmasının yanında aynı zamanda bir tarım kenti olan Çorlu'da tarıma yönelik projeler ve gelecek vizyonu oluşturma gayesiydi. Bu kapsamda komisyonumuz ve Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzün değerlendirmeleri doğrultusunda Sarılar Barajı'nın hemen yanında hem çim üretimi yaptık hem de yakın dönemde nohut yetiştirdik. Bugün de fasulye hasadı için bir aradayız” dedi. 

 

TARIMA YÖNELİK ÜRETİM DEVAM EDECEK

 

Komisyon üyelerine teşekkür eden Sarıkurt, “Burada üreterek hasadını gerçekleştirdiğimiz ürünlerimiz aşevimizde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızla buluşturuyor olacağız. Emek verdikçe toprak karşılığını veriyor. Bugün fasulye tarlasında hasat gerçekleştiren değerli çalışanlarımızla da sohbet ettik. Onlar da geldikleri yerlerde fasulye ve nohut yetiştirdiklerini, yapılan işin faydalı olduğunu belirttiler. Ümit ediyorum komisyonumuzun değerlendirmeleri doğrultusunda tarıma yönelik üretimlerimiz devam edecek” dedi. 

 

40 BİN METREKAREDE ÇİM ÜRETİMİ YAPILIYOR

 

Sarıkurt, ilerleyen zamanlarda komisyon üyelerinin de alacağı kararlar doğrultusunda hareket edeceklerini belirtti. Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Özcan Veysel Tunçcan da 2020 yılı itibarıyla oluşturulan ve 60 dönümlük alana sahip Çorlu Belediyesi Bitkisel Üretim Merkezi hakkında bilgi vererek “Burası yaklaşık olarak 60 bin metrekarelik bir alan. Bu alanın 40 bin metrekaresinde çim üretimi gerçekleştiriyoruz, 20 bin metrekarelik alanda ise nohut ve fasulye ekimi yaptık. Nohut hasadının ardından bugün de fasulye hasadımızı gerçekleştiriyoruz. Bu alanda ürettiğimiz çimleri Çorlu'muzdaki parklarımızda ve peyzaj alanlarımızda kullanmak üzere her yıl üretime devam edeceğiz” dedi. Tunçcan, diğer ürünlerin üretimleri konusunda da yapılacak olan planlamalar doğrultusunda çalışmalarını sürdüreceklerini dile getirdi. 

Haber / Menşure KARDEŞ