Müteahhitler ve inşaat sektörü temsilcileri ile bir araya geldi

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu müteahhitler ve inşaat sektörü temsilcileri ile Şapçı Ağadayı Tesisleri'nde bir araya geldi.

GÜNDEM 28.09.2020 18:03:00 0
Müteahhitler ve inşaat sektörü temsilcileri ile bir araya geldi

 

 

Keşan Ticaret Odası Başkanı İsmail Şapçı, Keşan Ticaret Borsası Başkanı Necmi Kaymaz, Keşan Dülgerler İnşaat Sanatkarları ve Elektrik Tesisatçıları Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Bülent Gezer, Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Nuran Uslu, Keşan Belediye Meclis Üyesi Şafak Uslu,İmar ve Şehircilik Müdürü Ali Ünal ve teknik ekibi, birim amirleri, müteahhitler ve inşaat sektörü temsilcilerinin katıldığı toplantıda inşaat sektörü ve imar konuları masaya yatırıldı. 

 

“KEŞAN’IN BÖLGESEL ANLAMDA ÖNÜ ÇOK AÇIK”

 

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu toplantıda yaptığı konuşmada pandemi sürecinin inşaat sektörünü çalışma açısından durdurmadığını, ama ekonomik anlamda durdurduğunu belirterek “Mevzuat çerçevesinde birbirimize destek olmamız gerekiyor. Şehrin gelişimi ve vizyonu açısından müteahhitlerimiz ve inşaat sektörü önemli bir mihenk taşı” dedi. Keşan’ın tümünde özlenen bir yapılaşma sürecine girdiklerini kaydeden Helvacıoğlu, “Paşayiğit’teki Gıda İhtisas OSB, belediye ve oda, borsa olarak ekonomik anlamda üzerimize düşeni yaptık. İnşallah 2023’te burada bacalar tütecek. Bu OSB çalışmamızdan sonra Yeniceçiftlik’te Besi OSB konusunda planlarımız var. Keşan’ın bölgesel anlamda önü çok açık. Muhteşem bir coğrafyaya sahibiz. Yeni Keşan’ın ufkunu hep birlikte açacağız” dedi. Helvacıoğlu, tüm sektörlerin olduğu gibi inşaat sektörünün de yanında olduklarını söyledi. İnşaat sektörünün çok dinamik bir sektör olduğunu söyleyen Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Şapçı da “OSB, bölgemize ve Keşan’a değer katacak. Bölgemizi hareketlendirecek” dedi. 

 

“GEREKEN ADIMLARI ŞİMDİDEN ATMALIYIZ”

 

OSB Keşan’da faaliyete geçtiğinde tüm ülke ve bölgelerden göç almaya başlayacaklarını söyleyen Keşan Ticaret Borsası Başkanı Necmi Kaymaz da “Pandemi ve deprem olasılığına karşı büyük şehirlerden kırsala büyük bir talep var. Bu da göçleri artıracak. Buna hazırlıklı olmalı ve Keşan’ın gelişimi için adımları şimdiden atmalıyız” dedi. Keşan Dülgerler İnşaat Sanatkarları ve Elektrik Tesisatçıları Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Bülent Gezer de inşaat sektöründe kalifiye eleman ve eğitim süreciyle ilgili sıkıntılara dikkat çekti. Toplantıda; Keşan imar planları ve ihalesi yapılarak devam eden 18. madde uygulaması, İzzetiye Mahallesi’nin onaylanan imar planları konusu, Gıda İhtisas Tarım OSB Projesi kapsamında Paşayiğit Mahallesi’nin geleceği, mücavir alanlarda iptal edilen imar planlar ve yeni yapılan imar planı süreci, bina üzerine yazılı tabela isimleri, yeraltı çöp konteynerleri, kartlı akıllı su sayaçları, yol kaldırım ve peyzajda ortak çalışma, Keşan Kent Hizmetleri’nden destek alımı gibi konular görüşüldü.

Haber / Ruşa ELMA