Sandıkçı: Artan maliyetler karşısında fırıncı esnafımız eziliyor

Kapaklı'da fırıncılık yapan 30'a yakın işletme sahibinin katıldığı yönetim kurulu toplantısının ardından basın açıklaması yapan Kapaklı Fırıncılar Derneği BaşkanÄ

GÜNDEM 28.09.2020 18:00:00 0
Sandıkçı: Artan maliyetler karşısında fırıncı esnafımız eziliyor

 

Amaçlarının kaliteli, doğal ve hijyen şartlarına uygun ekmek üretip, halka en iyi hizmeti vermek olduğunu söyleyen Sandıkçı, derneğin faaliyetleri hakkında da bilgi vererek “Resmi olarak 15 Eylül’de kurulmamıza rağmen, pandemi sürecinde de ihtiyaç sahibi vatandaşların yardımına koştuk. Dernek olarak sosyal sorumluluk kapsamında okullarımızdan gelen talepler doğrultusunda kütüphane kurumları ile ilgili birçok projeye destek veriyoruz” dedi. 

 

“ASKIDA EKMEK UYGULAMASINI BAŞLATTIK”

 

Ramazan ayında özellikle pandemi sürecinde kamu kurum ve kuruluşlarıyla ortak çalışmalar yaptıklarını, her gün bin 500 ekmek vererek sürece katkıda bulunduklarını söyleyen Sandıkçı, “Vatandaşlarımızın yardımıyla askıda ekmek uygulamasını başlattık. Artık ilçemizde 365 gün ihtiyaç sahiplerine ekmek veriyoruz” dedi. Yine Ramazan ayında 150 koli erzak dağıtımı yaptıklarını kaydeden Sandıkçı, diğer meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarına da seslenerek “Büyüyen ve gelişen Kapaklı’mızda her meslek kuruluşunun bir araya geldiğine inandığım sivil toplum kuruluşlarının çoğalması ve kendi ayakları üzerinde durabilen bir şehir olması adına biz fırıncılar olarak görevimizi yaptık. Diğer meslek odaları ve kuruluşlarının da adım atmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı. 

 

“BAZI YANLIŞ ALGILAR VAR”

 

Kamuoyunda bazı yanlış anlaşılmalar ve yanlış algıların olduğunu söyleyen Sandıkçı, özellikle ekmek zammına genelde tepki gösterildiğini belirterek “Biz bunların farkındayız, artan maliyetler karşısında fırıncı esnafımız ezilmektedir. Bundan dolayı zam yapmak zorunda kalıyoruz” dedi. Sandıkçı, derneğin kuruluş sürecindeki desteklerinden dolayı Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ve emeği geçenlere teşekkür etti. 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU