"Hizmeti esnafın ayağına getirdik"

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın Kapaklı'da oluşturduğu irtibat bürosu dün saat 14.00'da düzenlenen törenle açıldı. Oda başkanı Ali Bozdağ, "Kurumlar bölgesinde yaÅ

GÜNDEM 24.09.2020 18:08:00 0

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın Kapaklı İrtibat Bürosu, saat 14.00’da düzenlenen törenle Pınar Bulvarı No: 31’de açıldı.  Açılışta konuşan Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, “Kapaklı’da 3-4 seneden beri esnaf odası ile ilgili çalışmalarımız vardı. Bununla ilgili bizleri yalnız bırakmayan belediye başkanıma ve birlik başkanımız Sami Kayın’a Kapaklı’daki esnaf ve sanatkarlarımız adına çok teşekkür ediyorum. Hizmeti Kapaklı esnafının ayağına getirdik. Kurumlar bölgesinde yaşayan toplumun hizmeti ayağında alması için vardır. Biz de bu nedenle buradaki arkadaşlarımızın zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmeleri için hizmeti ayaklarına getirdik. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

“ÜZERİME DÜŞENİ YAPMAYA HAZIRIM”

 

Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Sami Kayın da irtibat bürosunun hayırlı olmasını temenni etti. Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ise açılışta yaptığı konuşmada “Kapaklı büyüyor, bu büyümeyle birlikte ihtiyaçları da artıyor. İhtiyaçları karşılamak için bütün kurumların Kapaklı’ya gelmesi için biz azami çaba gösteriyoruz. Böyle bir irtibat bürosunun esnafımıza kolaylık sağlayacağını düşünerek oda başkanımızla, birlik başkanımızla yaptığımız istişareler neticesinde bir girişimi ortaya koyduk. İnşallah bunun akabinde diğer odaların da ama irtibat bürosu ama bir şekilde temsilcisinin Kapaklı’ya gelmesi açısından ben üzerime düşeni yapmaya hazırım” dedi.

 

“BU İŞLEMLER HIZLANACAK”

 

Şoförler odasının plaka basma işlemlerinin Kapaklı’da yapılmasının da elzem olduğunu kaydeden Başkan Çetin, “Buradaki şoför esnafımız Çerkezköy’e gidiyor ve bu işlemleri orada yaptırıyor. İnşallah Kapaklı’ya bir noter daha açılacak ve bu işlem hızlanacak” dedi. Kapaklı’nın 125 bin nüfusuyla Anadolu’da birçok ilden daha büyük olduğunu kaydeden Çetin “Bu sebeple de hem odaların buraya gelmesi hem de devletin birçok kurumunun buraya gelmesi bizim için önem arz ediyor. Emeği geçen herkese tekrar teşekkür ediyorum, Kapaklı esnafına da hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

 

“TÜRKİYE EKONOMİSİNE MÜTHİŞ BİR KATKI SAĞLIYORSUNUZ”

 

Açılışta konuşan CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun da Kapaklı’nın ilçe olduğunu ama bazı sıkıntılarının halen devam ettiğini belirterek “Kapaklı nüfus olarak Türkiye’deki birçok ilden büyük ama maalesef kurumsal olarak birçok eksiğimiz var. Üzerimize düşen ne varsa o konuda yapmak sözünü sizlere veriyoruz. Buraya odaların ve kamu hizmet binalarının biran önce kavuşturulması gerekiyor. Çünkü Çerkezköy, Kapaklı şu anda sanayinin merkezi. Ekonomiye, Türkiye ekonomisine müthiş bir katkı sağlıyorsunuz. Ama tabi ki eksiklikler var bunların bir an evvel düzeltilmesiyle ilgili merkez hükümetle beraber bizler de siyasi olarak parlamento gücüyle ne varsa hazırız diyoruz” dedi.

 

“ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ”

 

Pandemi sürecinde özellikle esnafların büyük sıkıntı çektiğini dile getiren Aygun “Bu pandemi dolayısıyla sıkıntılar büyük. Okulların açılamamasıyla beraber kırtasiyecimiz sıkıntılı, şoför esnafımız sıkıntılı. Yani kısacası bütün esnafımız dertli ama bunun üstesinden geleceğiz” dedi. Üretimin önemine dikkat çeken Aygun “Biz yeter ki üretelim diyoruz. Üretmek için güce sahibiz ama önümüzü açın diyoruz. İnşallah ilerleyen günlerde Kapaklı’daki bu enerji tüm Türkiye’ye yansır ve gelecekte de ekonomiye vermiş olduğunuz katkılar artar” dedi. Koronavirüsle mücadelede mesafe-maske ve hijyenin önemine dikkat çeken Aygun “Mesafe, maske, dezenfektan bu üç kurala uyalım” dedi.

 

“İŞİMİZE SAHİP ÇIKALIM”

 

“İşimize sahip çıkalım” çağrısında da bulunan Aygun “Çünkü eğer esnaf dükkanını açmazsa evine ekmek götüremeyecek. Bugünlerde o kadar çok açız çığlığı duymaya başladık ki içimiz parçalanıyor. Bu yüzden inşallah her şeyin üstesinden geliriz” dedi. Yakın zamanda Kapaklı’da odaları da görmek istediklerini kaydeden Aygun, “Odalar ve kamu binalarının gelmesi ile beraber Kapaklı hak ettiği duruma gelecektir. Bu konuda belediye başkanımızla sık sık görüşüyoruz Kapaklı’nın sorunlarının aşılması anlamında bize ne düşüyorsa biz varız” dedi.

 

AÇILIŞ YAPILDI

 

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından kurdele kesilerek irtibat bürosunun açılışı yapıldı. Açılışa CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Sami Kayın, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Recep Biyik, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz, MHP İlçe Başkanı Çağlar Bütün, İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, Kapaklı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Dükanlı, Saray Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Özen, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kapaklı Temsilcisi
İbrahim Çetintaş, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU