Başkandan minik öğrencilere boza ikramı

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, yüz yüze eğitime başlayan anasınıfı ve birinci sınıf öğrencilerine meşhur Velimeşe Bozası ikram etti.

EĞİTİM 21.09.2020 17:58:00 0
Başkandan minik öğrencilere boza ikramı

Koronavirüs tedbirleri kapsamında okullarda eğitime ara verilmesinin ardından Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk okulların açıldığı ilk gün öğrencilere 40 dakikalık teneffüs molası vereceğini duyurmuştu. Bu duyurunun ardından ilk teneffüste Ergene’deki öğrencilere meşhur Velimeşe bozası ikram edeceğini duyuran Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel dün ilçedeki okulları ziyaret ederek öğrencilere boza ikramında bulundu.

 

“BOZAMIZLA DESTEK OLDUK”

 

Okul bahçelerinde yeniden cıvıl cıvıl çocuk seslerinin yankılandığı günleri görmeyi temenni eden Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Milli Eğitim Bakanlığımızın pandemi döneminde başlattığı bir kampanya vardı. O kampanya ile ilgili olarak ben de sosyal medyada bir paylaşım yapmıştım. Her yöre değişik ürünleri ile destek veriyor. Bizim de Ergene olarak bozamız var. Boza bölgemizin meşhur ve milli içeceğidir. Un, su ve şekerden katkısız olarak yapılır. Besin değeri yüksek olan protein deposu bir ürün. O yüzden biz de Milli Eğitim Bakanlığı’nın kampanyasına bozamızla destek olduk. 2020 – 2021 eğitim –öğretim yılı ülkemize, ilimize, ilçemize, eğitim camiamıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

“EĞİTİME DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK”

 

Belediye olarak eğitime her türlü katkıyı vermeye hazır olduklarını söyleyen Başkan Yüksel, “Biz okullarımıza her zaman destek veriyoruz. Okullarımızın eksiklerini Ergene Belediyesi olarak tamamlamaya hazırız. Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ergene Kaymakamlığı’nın bilgisi ve onayı dahilinde biz gerekeni yaparız. Okullar bizim okulumuz, öğrenciler bizim öğrencilerimiz. Geçmişte olduğu gibi okullarımıza, eğitime destek olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Haber / Menşure KARDEŞ