Kale Seyahat el değiştirdi 

1975'te Vize, Saray ve Çerkezköy'den İstanbul'a başlayan yolculuğunda yurtiçinde Bursa, Yalova, Eskişehir, Kütahya, Ankara, İzmir, Aydın, Nazilli, Çanakkale, Denizli illeri başta olmak üzere yüzlerce ilçe ula

GÜNDEM 7.09.2020 08:12:00 0
Kale Seyahat el değiştirdi 

 

Vize-Saray-Çerkezköy- İstanbul hattında yarım asra yaklaşan otobüs firması Kale Seyahat İsim hakkını ve otobüslerini Grand Vizyon firmasına devretti. 

 

45 YIL ÖNCE İLK SEFERİNİ YAPMIŞTI 

 

45 yıl önce ilk seferini Vize-İstanbul arasında gerçekleştiren Kale Seyahat firması Grand Vizyon Turizm Taşımacılığa devri için Rekabet Kurumuna geçtiğimiz günlerde başvuru yapmıştı. Rekabet Kurumu ise başvuruyu inceledi, devirde herhangi bir sorun olmadığını açıklayarak şirketin Grand Vizyon Turizm Taşımacılık firmasına devrini onayladı.

 

GRAND VİZYONA DEVRETTİ 

 

90'lı yıllarda Yonca ve Kale Seyahat arasında kıyasıya rekabet yaşanırken, o dönemlerde Yonca ile birleşen Kale Seyahat'ta Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çınar bayrağı oğlu Tamer Çınar'a devretmişti. Babasından aldığı asırlık çınarı 20 yıl taşıyan Tamer Çınar Kale firmasının tüm haklarını Grand Vizyon Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Çelebiye devretti. 

 

 

KALE OLARAK FAALİYETLERİNİ SÜRDÜRECEK 

 

Kale Seyahat'ın yakın zamanda suit otobüslerle tekli koltuk uygulaması ile yolcu taşıyacağını kaydeden yetkililer " Firma Kale Seyahat olarak faaliyetlerini sürdürecek. Kale Seyahat olarak Çerkezköy-Saray ve Vize'den İstanbul, İzmir, Aydın, Çanakkale, Denizli, Ankara, Bursa, Tokat, Samsun,Ordu başta olmak üzere Türkiye'nin bir çok iline seyahatlerimiz olacak. Ayrıca Çerkezköy'den Beylikdüzü'ne günlük 20 VİP arabamız hizmette olacak" dedi. 

Haber/Şaban KARDEŞ