Akıllı kartlar 7 Eylül'de dağıtılmaya başlanılacak

Kırklareli Belediyesi, 7 Eylül itibari ile toplu taşıma araçlarında Elektronik Ücret Toplama Sistemi olan '' Akıllı Kart'' uygulamasına geçiş yapacak. Belediyeden yapılan açıklamada,

GÜNDEM 7.09.2020 08:16:00 0
Akıllı kartlar 7 Eylül

 

Kademeli olarak geçiş yapılacak olan Elektronik Ücret Toplama Sistemi (EÜTS) akıllı kart, engelli erişimine uygun, araç takip ve kamera sistemleri ile anlık olarak izlenebilir ve denetlenebilir 54 toplu taşıma aracında hizmete girecek. İndirimli ve serbest kişiselleştirilmiş akıllı kart ile bayilerden alınacak olan akıllı kart olmak üzere iki çeşit olan kartların dağıtımına 7 Eylül Pazartesi günü itibari ile başlanacak.

 

14 EYLÜL İTİBARİ İLE TEMİN EDİLEBİLECEK 

 

Kırklareli Belediyesi yetkilileri, yaptıkları açıklamada, “İndirimli ve serbest kişiselleştirilmiş akıllı kartların dağıtımı belediye hizmet binası yanında bulunan 39 Kart Koordinasyon Merkezi’nden 7 Eylül Pazartesi gününden itibaren dağıtılmaya başlanırken, bayilerden alınacak olan Akıllı kartların dağıtımı ise 14 Eylül’de başlayacak. Nakit Ücretli Biniş Sistemi 28 Eylül tarihi itibarıyla sona erecek. 65 yaş üzeri, öğrenci, öğretmen, belediye personeli, engelli, engelli refakatli, gaziler ve maluller ile eşleri, şehitlerin birinci derece yakınları belediye hizmet binası yanında bulunan Ulaşım Hizmetleri Birimi’nden kişiselleştirilmiş kart başvurularını yapabilecekler. İndirimli ve serbest kişiselleştirilmiş karttan yararlanamayacak olan vatandaşlar için ise kart dağıtımları belirlenen bayilerden 14 Eylül itibari ile temin edilebilecek. Kartlarını almayan vatandaşlar aksi takdirde ücret tarifesinde belirtilen ücretin yüzde 20 fazlasını ödemek zorunda kalacaklar” dedi. 

 

Haber / Menşure KARDEŞ