Hububat hasadı sonrası ziyaretlerde bulundular 

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürü Funda Eylem Özel, beraberinde İl Müdür Yardımcısı Ulaş Ay ve Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ali Doğan ile birlikte Kırklareli eko

GÜNDEM 4.09.2020 17:42:00 0
Hububat hasadı sonrası ziyaretlerde bulundular 

 

Hububat ürünlerinin 2020 yılı hasat sezonu sonrasında mevcut durumu istişare etmek ve yine Kırklareli’nde yaygın olarak yetiştiriciliği yapılan yağlık ayçiçek hasadının da devam etmesi nedeniyle görüş alışverişinde bulunmak üzere beraberinde İl Müdür Yardımcısı Ulaş Ay ve Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ali Doğan ile birlikte Kırklareli Toprak Mahsulleri Ofisi Şube Müdürü Fahrettin Aksu ve Merkez Yağlı Tohumlar Kooperatif Müdürü Hakan Gürsu'yu ziyaret eden Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürü Funda Eylem Özel, fikir alışverişinde bulundu. 

 

SORUNSUZ BİR ŞEKİLDE TAMAMLANDI

 

Kırklareli Toprak Mahsulleri Ofisi Şube Müdürü Fahrettin Aksu'nun şube müdürlüğü görevine asaleten atanması nedeniyle hayırlı olsun temennisinde bulunan İl Müdürü Özel, 2020 yılı hububat hasat sezonu ve ürün rekoltesi ile lisanslı depoların ürün alımı konularında Şube Müdürü Fahrettin Aksu ile bilgi alışverişinde bulundu. Görüşmede, Kırklareli genelinde 2020 hububat hasat sezonunun sorunsuz bir şekilde tamamlandığı ifade edildi.

 

“AYÇİÇEK ALIM FİYATLARI MEMNUNİYETLE KARŞILANDI”

 

Daha sonra Kırklareli Merkez Yağlı Tohumlar Kooperatifi’ni ziyaret eden Özel ve beraberindekiler, Kooperatif Müdürü Hakan Gürsu ile 2020 yılı yağlık ayçiçeği hasadı konusunda görüş alıverişinde bulundu. Ağustos sonu itibariyle Kırklareli’nde özellikle kuru arazilerde hasadın yüzde 80’ler civarında tamamlandığı, sulu arazilerde ise hasadın başladığı ve devam ettiği, yaz aylarında yaşanan kuraklık ve yüksek sıcaklıklar nedeniyle kuru arazilerde verimlerin düşük olduğu, ancak sulanabilen arazilerde verimlerin beklentileri karşıladığı, ayrıca açıklanan 2020 yılı ayçiçek alım fiyatlarının üreticiler tarafından memnuniyetle karşılandığı ifade edildi. 2020 yılı ayçiçek hasat sezonun sorunsuz bir şekilde sonlandırılması ve hasadın üreticiler ve Kırklareli için bereketli olması temennisinde bulunularak ziyaret sonlandırıldı. 

 

Haber / Menşure KARDEŞ