Motosiklet Bisiklet Akademisi'nde yolları kesişti 

Lüleburgaz Yıldızları Motosiklet ve Bisiklet Akademisi (LYMBA) 3 yabancı bisiklet tutkununu aynı gün ağırladı. Dünya turuna çıkan Alman, Fransız ve Macar bisikletçiler akademiye hayran kaldı. Seyahatleri sÄ

GÜNDEM 4.09.2020 13:58:00 0
Motosiklet Bisiklet Akademisi

 

Kurulduğu günden bu yana dünyanın dört bir yanından bisiklet tutkunlarını ağırlayan ve “Modern çağın kervansarayı” olarak adlandırılan LYMBA, 3 Avrupalı turisti ağırladı. Almanya, Fransa ve Macaristan’dan dünya turu yapmak üzere yola koyulan 3 bisiklet tutkununun yolu LYMBA’da kesişti. Akademi’de bir gün konaklayan bisikletçiler, ertesi gün dünya turlarına kaldığı yerden devam etti. 

 

“ÇOK ETKİLEYİCİ BİR YER”

 

Paris’ten Vietnam’a doğru yola çıkan Fransız Cristophe Durand (40) İtalya, Slovenya, Hırvatistan ve Bulgaristan rotası üzerinden Türkiye’ye giriş yaptığını söyledi. Durand, günde ortalama 100 kilometre giderek hedefine varmak istediğini belirterek, “Birçok ülke gezdim ancak Lüleburgaz Yıldızları Bisiklet Akademisi gibi bir yeri daha önce görmedim. Benim bisiklet sürücüsü arkadaşım Fabian bana burayı önerdi. O da İstanbul’a gidiyor. Burayı bana önerdi. Bana ‘Burada kalabilirsin. İyi bir duş alabilirsin’ dedi. Benim düşünceme göre burası çok iyi bir fikir olmuş. Burası çok etkileyici bir yer. Paris’ten buraya kadar geldim ancak böyle bir yer görmedim. Böyle bir yeri hiçbir ülkede görmedim” dedi. Durand, Türk insanının çok arkadaş canlısı olduğunu da sözlerine ekleyerek, “Ne yazık ki burada kısa süre kalacağım. Çünkü yolum uzun. Vietnam’a varmam gerekiyor” dedi.

 

“DÜNYAYI DOLAŞACAĞIM”

 

Macaristan’dan yola koyulan Daniel Szony da (32), “16 Temmuz’dan beri yollarda pedal çeviriyorum. Yeri geldiğinde çadırımla yol kenarında konaklıyorum. Jules Verne’in 80 Günde Devri Alem kitabındaki gibi dünyayı dolaşacağım. Bisiklet turumu nerede bitireceğimi bilemiyorum. Cristophe gibi Vietnam’a gideceğim. Ama orada durmayacağım. Vietnam’ın ardından Tayland ve Yeni Zelanda’ya geçeceğim. Ardından da Güney Amerika’ya geçerek dünya turuma devam edeceğim. Jules Verne’in kitabındaki gibi dünyayı dolaşmak istiyorum” dedi.

 

“TEK KORKUM ÜLKELERİN SINIRLARINI KAPAMASI”

 

Lüleburgaz Belediyesi’nin yaptığı Lüleburgaz Yıldızları Bisiklet Akademisi’nin çok güzel bir fikir olduğunu kaydeden Szony, “Lüleburgaz Yıldızları Bisiklet Akademisi çok güzel bir yer. İnanılmaz bir yer olmuş burası. Şu ana kadar gezdiğim hiçbir yerde böyle bir yer görmedim. Böyle bir yer Avrupa’da yok. Gezginler için burası bir durak. Gezginler için burası güzel bir fikir” dedi. Szony son olarak koronavirüs salgınından korkmadığını, tek korkusunun ülkelerin sınır kapılarını kapatması olduğunu sözlerine ekledi.

 

“TÜRK İNSANINI SEVİYORUM”

 

Diğer iki gezgine göre daha kısa bir rota izleyerek Almanya ile İstanbul arasını bisikletiyle geçmek isteyen son gezgin ise Fabian Slama oldu. Slama, İstanbul’da 2 hafta tatil yaptıktan sonra Almanya’ya geri döneceğini söyleyerek, “Türkiye’ye ilk kez geldim. Çok arkadaş canlısı insanlar. Sürekli konuşmak, bana yardımcı olmak istiyorlar. Almanya’da da bazı Türk arkadaşlarım var. O yüzden Türk insanını seviyorum. Burada böyle bir yer beklemiyordum. Benim için sürpriz oldu. Böyle güzel bir yeri daha önce görmemiştim. Çok iyi bir fikir olmuş. Avrupa’yı gezdim. Ancak böyle bir yeri ilk kez görüyorum” dedi. 

 

Haber / Ruşa ELMA