Papazkarası üzüm için büyük özen gösteriliyor  

Uzunköprü'ye bağlı Yeniköy'de üzümler toplanmaya başladı. Üzüm yetiştiricisi Demir Öktem, "Trakya'ya özgü Papazkarası üzümünü yetiştirmek için büyük özen gösteriyo

GÜNDEM 3.09.2020 17:47:00 0
Papazkarası üzüm için büyük özen gösteriliyor  

Uzunköprü Yeniköy´de sembolik olarak gerçekleştirilen bağ bozumuna, yöresel kıyafet giyen mankenler katıldı. Yaklaşık bin 200 dönüm arazide 10 çeşit üzümün yetiştirildiği bölgede, işçiler sabahtan akşama kadar üzüm topluyor.

 

“EN ÖNEM VERDİĞİMİZ ÜZÜM; PAPAZKARASI”

 

Bağcılık tesisinin genel müdürü Demir Öktem, “Edirne'deki üzüm yetiştiriciliğini ön plana çıkararak, turizme katkı sunmaya çalışıyoruz. Bölgenin toprak yapısı ve iklim açısından üzüme çok yatkın bir bölge olduğunu öğrendiğimiz için 2003 yılında burayı tercih ettik. 2010 yılında üretim tesisimizi bitirdikten sonra 400 bin kapasiteyle işe başladık. Bizim en önem verdiğimiz üzüm, bölgenin üzümü olan Papazkarası. Biz bunu geliştirmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Dünyanın kabul ettiği bazı üzüm türlerini de yetiştiriyoruz" ifadelerini kullandı.

 

“BÖLGEMİZ VERİMLİ TOPRAKLARA SAHİP”

 

Üzüm toplayan Hayriye Aslan da, “Bu yıl verim çok güzel gözüküyor. Bu üzümleri kendi ellerimizle diktik. Her yıl gelip, hasat ediyoruz. Bu yıl da verim çok güzel olacak gibi gözüküyor" dedi. Sedat Güney de bölgenin üzüm yetiştirmek için çok verimli topraklara sahip olduğunu söyleyerek, "Özellikle bölgemiz üzüm yetiştirmek için çok verimli topraklara sahip. Her yıl gelip üzüm topluyoruz burada. Bu yıl da verim oldukça iyi gözüküyor. Herkese verimli hasat diliyorum" dedi.

 

Haber / Ruşa ELMA