Kaplan: Tekirdağ'da siyasete bakış açımızı değiştirmeliyiz

Türkiye Büyük Millet Meclisi Katip Üyesi ve İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, önceki gün İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanlığı'nın üye standını ziyaret etti. Burada konuşan

GÜNDEM 31.08.2020 17:27:00 0
Kaplan: Tekirdağ

 

 

Önceki gün İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya ile birlikte Kapaklı’ya gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi Katip Üyesi ve İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanlığının Atatürk Mahallesi Saat Kulesi önünde kurulan üyelik standını ziyaret etti.

 

“15 TEMMUZ’DA AÇILACAĞINI SÖYLEDİLER, AÇILMADI”

 

Üyelerle sohbet eden Milletvekili Kaplan, İlçe Başkanı Yusuf Çetin’den üye kayıtları ile ilgili bilgi aldı. Kaplan, daha sonra gazetecilere Kapaklı’nın ve ülkemizin gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Kapaklı’nın en büyük ihtiyaçlarından birinin Hükümet Konağı olduğunu kaydeden Milletvekili Enez Kaplan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya verdiği önergeyi hatırlatarak, “Hükümet Konağı, Kapaklı’nın en büyük ihtiyaçlarından. Konuyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya soru önergesi verdim. Bize verdikleri cevapta kesin 15 Temmuz’da orada personelin hizmet vereceği söylenmişti. 15 Temmuz geçti, açılış falan yok. Resmi yazısı var, daha ne diyelim? Bir daha sorarız ve bu kez ‘Sayın Bakanım 15 Temmuz’da açılacağını söylediğiniz Hükümet Konağı açılmadı. Ne zaman açılacak? Bir daha bizi yanıltacak mısınız?’ diye sorarız” ifadelerini kullandı. Geçtiğimiz günlerde Tekirdağ Valiliği’nde düzenlenen törenle imzaları atılan Kapaklı Devlet Hastanesi ile ilgili de konuşan Kaplan, “Önceki gün Meclis Başkanımız Mustafa Şentop, 110 yataklı devlet hastanesi için protokolün imzalandığını söyledi. Bunun tamamen finansesini Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi karşılıyor. Yarın öbür gün şehir hastaneleri gibi hasta garantili hastane yapmamayı taahhüt edecekler mi? Mesela Süleymanpaşa’da yaptıkları hastane, hastane garantili. Bunlar acaba normal devlet hastanesi mi olacak?” dedi.

 

“VAKA SAYILARI BİRBİRİNİ TUTMUYOR”

 

Hükümetin koronavirüs tablolarının illerdeki vefat sayılarıyla örtüşmediğini belirten Kaplan, “Koronavirüs sürecinde hasta sayısı arttı. Hükümet illerdeki hasta sayılarını sır gibi saklıyor. Koronavirüs ile ilgili resmi yazı geldi. Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığının genelgeleri doğrultusunda dışarıya bilgi veremeyiz dediler. Bir sefere mahsus Kırklareli’nde açıklandı ve bir daha verilmedi. Şuanda hiçbir milletvekili bilgi alamıyor. Ben Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Katip Üyesi olarak sordum ancak sadece TBMM Başkanlığının emri ile verebileceklerini söylediler. Maalesef ülkemiz genelinde virüs ciddi yayılma safhasında ve hükümet bunu vatandaştan gizliyor. Genel Başkan Yardımcımız geçenlerde basın açıklaması yaptı. Kayseri’de 28 kişi vefat varken, Türkiye genelinde 21 kişi vefat etti diye belirtmişler dedi. Bir ildeki sayı, Türkiye genelindeki sayıdan nasıl fazla olabiliyor? Yalanlama veya cevap da gelmedi. Vaka sayıları birbirini tutmuyor. Tüm hastanelerde yataklar dolu” dedi.

 

“SÜLEYMANPAŞA’NIN AÇILIŞINDA PANDEMİ YOK MUYDU?”

 

30 Ağustos Zafer Bayramı’nda getirilen kısıtlamalara da değinen Milletvekili Kaplan, “30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına pandemiden dolayı kısıtlama getirildi. Ancak Süleymanpaşa Belediyesi’nin yapacağı liman açılışına herhangi bir yasak gelmedi. Ciddi bir kalabalık vardı fakat pandemi diye bir şey söz konusu değildi. Onların açılışlarında pandemi yok da milli bayramlarda mı pandemi olmuş?’’ ifadelerini kullandı.

 

“HER SEÇİM ÖNCESİ GÜNDEM DEĞİŞİYOR”

 

Fatih Sondaj gemisinin Karadeniz açıklarında 320 milyar metreküp doğalgaz rezervi keşfetmesi ile ilgili de açıklama yapan Kaplan, “Doğal gaz 8’inci sefer açıklanıyor. Hükümet, sıkıştığı her an bir yerlerde kaynak bulduğunu söylüyor. Kapaklı’da da doğal gaz bulunduğunu söylediler. Her seçim öncesi gündem değişmesi için ya petrol buluyoruz, ya da doğal gaz buluyoruz. Bu bulunan gazlar nerede? Ben daha önce Enerji Komisyonu’ndaydım fakat bulunan hiçbir gazın şebekeye verildiğine şahit olmadım. Zonguldak açıklarındaki gazı dördüncü buluşumuz” ifadelerini kullandı. Üye kayıt sürecinin devam ettiğini söyleyen Kaplan, ‘’Vatandaşın partiye bakış açısı çok güzel ve üye sayımızda ciddi artış var. Ülke genelinde üye sayısı olarak 4. Partiyiz. 50 Yıllık bir Milliyetçi Hareket Partisi’ni yakalamak üzereyiz. Bu kampanyalarla üye sayımızı daha da arttırmayı hedefliyoruz. Şuanda 81 ilde üye kaydı kampanyası yaptık. Ayrıca genel başkanımız da hafta içinde ilçeleri geziyor. Mesela geçen hafta İç Anadolu bölgesindeydik, bu hafta İstanbul’daydık” ifadelerini kullandı.

 

“SİZ MEMNUN MUSUNUZ?”

 

Vatandaşın en büyük sorununun işsizlik olduğunu vurgulayan Kaplan, “İşsizlik ve geçim sıkıntısının günden günde artıyor. Vatandaşın bize iletilen en büyük sorunu işsizlik. İnsanlar ‘açız, geçinemiyoruz’ diyorlar. Ben geçenlerde Güneydoğu’da 5 il gezdim. Hepsinde insanlar aynı sorunu söylüyor. Benim Ankara’da meclisteki odamda başvuru CV’si 10 bin kişiyi geçti. İşsizliğin en düşük olduğu bölgemizde bile rakamlar bu. Siz memnun musunuz? Vatandaşa sorun; kim memnun?” ifadelerini kullandı.

 

“EVİ YOKSA BURANIN MİLLETVEKİLİ OLMASIN”

 

“Tekirdağ’da siyasete bakış açımızı değiştirmeliyiz” diyen Enez Kaplan, “Meclis Başkanımız Mustafa Şentop buralı fakat hiçbir faydasını görmedik. Yine CHP’nin iki numarası da Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak ancak buralara uğramıyorlar. Bu isimlerle Tekirdağ’ın vizyonunun şimdiye değişmesi lazımdı. Bu acı bir gerçek ama Tekirdağ milletvekillerinin 3’ü Tekirdağ’da ikamet etmiyor. Bir milletvekilinin, ilinde evi olacak; otelde kalmayacak. Evi yoksa buranın milletvekili olmasın” dedi. Son olarak Kapaklı’nın sorunları hakkında konuşan Milletvekili Kaplan, “Kapaklı tam bir ilçe olamadı, Ergene’de aynı şekilde. Burada Şoförler Odası yok, Esnaflar Odası yok ve insanlar hala dışarıya bağımlı. Aslında Büyükşehir yasası ile ilçe olan bu yerlere oda da gelmesi lazım. Vatandaş bir imza için Tekirdağ’a gitmek zorunda” diye konuştu.

 

Haber / Buse SERİN