Çöp taksi hizmete başladı

Keşan Belediyesi'nin çevre kirliliği ile mücadele kapsamında başlattığı çöp taksi uygulaması önceki gün başladı. Çöp taksi ile temizlik çalışmalarının daha hızlı yapılab

GÜNDEM 27.08.2020 13:54:00 0
Çöp taksi hizmete başladı

 

Artı Çarşı’da düzenlenen törenle faaliyete başlayan çöp taksinin tanıtım törenine; Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, Belediye Başkan yardımcıları; Yakup Balcı ve Nuran Uslu, belediye meclisi üyeleri, Artı Çarşı esnafı ve vatandaşlar katıldı.

 

 

“TEMİZLİK FAALİYETLERİNE KATKI VERECEK”

 

Tanıtım töreninde konuşan Başkan Helvacıoğlu, “Temizlik konusunda da aynı kararlılık ile çalışmalarımızı sürdürürken, bir yandan da yeni çözümler üretmemiz gerekiyor. Hizmete sunduğumuz çöp taksi de bu yeni uygulamalardandır. Vatandaşlarımız iyi bilsinler ki; temiz bir kent için, en son teknoloji temizlik araçları ile mücadele eden bir belediyeleri var. Keşan’ın temizliği konusunda Temizlik İşleri Müdürlüğümüz ve müdürlüğümüze bağlı personellerimiz ile yoğun bir emek sarf ediyoruz. Büyük temizlik araçlarına ek olarak hizmete soktuğumuz çöp taksiler, temizlik faaliyetlerine katkı verecek. Minyatür yapısı sayesinde hızlı hareket eden çöp taksimiz, damperli küçük araç tipi yapısıyla, büyük araçların giremediği dar sokaklara rahatlıkla girerek çevre kirliliğine neden olan çöpleri kolaylıkla toplayacak” dedi. 

 

“HEM VAKİT HEM DE YAKIT TASARRUFU SAĞLAYACAK”

 

Çöp taksilerin sefer başı 1 tona kadar çöp kapasitesi olduğunu kaydeden Helvacıoğlu, “Günlük 10 – 15 ton arası çöp kapasitesiyle çalışmasını hedefliyoruz. Vatandaşlarımız; evinin, sitesinin, dükkanının önüne zamansız çıkarılan çöpler veya cenaze, düğün, mevlüt gibi özel kutlama programlarında rutin dışı oluşan çöpleri 153 Beyaz Masa’yı arayarak bildirimde bulunduğunda, çöp taksimiz, hemen o bölgeye gidip bu çöpleri ve atıkları alacak. Toplanan çöpleri çöp kamyonlarına aktaracak ve görevine devam edecek” dedi. Çöp taksi sayesinde, trafiğe kapalı, dar ve ara sokaklardaki çöplerin de rahatlıkla alınabileceğine işaret eden Mustafa Helvacıoğlu, “Çöp taksi hizmetimizin beğenilmesi ve hizmet kalitesini artırması halinde çöp taksi sayısını da çoğaltabiliriz. Hem vakit hem de yakıt tasarrufu sağlayacak çöp taksi uygulamamızı önümüzdeki sezon sahillerimizde de hizmete sokmayı planlıyoruz. Görüldüğü gibi çöp taksiler şehrimizin temizlik çalışmalarında etkin rol oynayacak. Çöp taksi sürekli cadde ve sokaklarımızda vatandaşımızın hizmetinde seyir halinde olacak. Keşan birlikte temiz diyoruz. Atmazsan batmaz diyoruz. Keşan’ımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi. 

 

 

“ŞEHİR TEMİZ OLURSA TURİST VE MİSAFİR GELİR”

 

Başkan Helvacıoğlu, Keşanlılar’a da seslenerek, “Çöplerimizi lütfen çöp kutusuna atalım. Belediyemizin görevi çöpü çöp kutusundan almak, yere atılan çöpleri almak olmamalı. Çöp konusunda evimize ve iş yerimize nasıl çöp atmıyorsak sokaklarımıza da atmayalım. Konteyner yoksa belediyeden talep edelim. Bu şehir hepimizin beraber temiz tutacak ve koruyacağız. Çünkü turistler ve misafirler temiz olan şehre gelir. Şehir temiz olursa turist ve misafir gelir. Böylece de ekonomi canlanır” dedi. Konuşmanın ardından çöp taksiye binen Helvacıoğlu, Artı Çarşı’daki esnafın çöplerini çöp taksiyle topladı.

 

“ŞEHRİN POLİSİ VE JANDARMASI GİBİ ŞEHRİ KORUMALILAR”

 

Çöp taksi tanıtımının ardından Artı Çarşı Girişi’ndeki Keşanlı Ali heykeli önüne gelen Helvacıoğlu, burada Keşan’daki sokak mobilyaları ve heykellere zarar verilmesiyle açıklama yaptı. Helvacıoğlu, “Sokak mobilyalarımıza zarar verilmemeli. Davulcunun davulu ve ekipmanlarına zarar verildi. Selfie mobilyamızın telefonu zarar gördü. Sokaklarımızı kirletmememiz gerektiği gibi sokak mobilyalarımıza da zarar vermemeliyiz. Vatandaşlarımız bu kent mobilyalarımıza evlerindeki mobilya ve eşyalar gibi sahip çıkmalı. Tüm hemşehrilerim şehrin polisi ve jandarması gibi olmalı ve şehri korumalı. Çok üzgünüm. Bu çalışmaları biz sürdüreceğiz” dedi.

 

Haber / Ruşa ELMA