Nostaljik seyyar satış arabalarının tanıtımı yapıldı 

Keşan Belediyesi'nin daha önce yer ve fiziki şekillerinin tespitini yaptığı ve bir süredir Cumhuriyet Meydanı'nda sergilediği nostaljik seyyar satış arabalarının tanıtımı önceki gün yapÄ

GÜNDEM 26.08.2020 14:37:00 0
Nostaljik seyyar satış arabalarının tanıtımı yapıldı 

 

Nostaljik seyyar satış arabalarının tanıtımına; AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, Keşan Belediye Başkan Yardımcıları; Yakup Balcı, Nuran Uslu ve Mustafa Altay ile belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve ilgili müdürlük temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. 

 

 

“AYNI HEDEF DOĞRULTUSUNDA KENETLENDİK”

 

Törende konuşan Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, “Keşan için güzel işler yapma yolunda vatandaşlarla aynı hedef doğrultusunda kenetlenmiş durumdayız. Vatandaşlarımızdan aldığımız enerjiyi yine vatandaşlarımıza ve Keşan’ımıza hizmet vermeye harcıyoruz. Bu kapsamda da Keşan'ın gelişimi konusunda süreklilik arz eden çalışmaları bir bir hayata geçiriyoruz. Düzenli, estetik ve temiz bir Keşan vizyonu ile kent estetiği konusunda önemli adımlar atıyoruz. Bugün; Keşan’ımızı daha modern bir görüntüye kavuşturmak ve şehir estetiğinde fark yaratmak amacıyla hazırlattığımız, seyyar satış arabalarımızın lansmanı için bir aradayız” ifadelerini kullandı. 

 

“BİR STANDART VE ÖLÇÜ GETİRMEK İSTEDİK”

 

Seyyar satıcıların hem çağa uygun, hem de düzenli ve hijyenik koşullarda satış yapmaları için harekete geçtiklerini belirten Helvacıoğlu, “Seyyar satış arabalarına da hem vatandaşlarımızın hem de seyyar satıcılarımızın memnun kalacağı bir standart ve ölçü getirmek istedik. Böylelikle seyyar satıcılarımız çok daha sağlıklı şartlarda satış yapılabilecek, vatandaşlarımız da yiyecek ve içeceklerini gönül rahatlığıyla tüketebilecekler” dedi. 

 

 

 

“24 SEYYAR ARABA ALDIK”

 

Seyyar satıcıların işlerinin geliştirilmesine ek olarak, şehrin de, estetik ve düzeni konusunda modern bir görünüme kavuşturulmasını hedeflediklerini belirten Helvacıoğlu, “Öncelikle; yıllardır şehrimizin aynı noktalarında seyyar satıcılık yaparak geçimini sağlayan satıcılarımıza bu yeni ve modern araçları teslim edeceğiz. Bununla birlikte, belirlediğimiz konsepte, zabıtamızın gösterdiği yerlerde diğer seyyar satış lokasyonlarını belirleyeceğiz. 24 seyyar araba aldık. Bu arabalar; simit arabası, pilav arabası, balık arabası, midye arabası, mısır arabası, kestane arabası, patlamış mısır arabası, pamuk şeker arabası kuruyemiş arabası, limonata ve sahlep arabası, çiçek satış arabası, manav arabası, kokoreç arabası. Keşan’ımıza hayırlı olsun” şeklinde konuştu. Helvacıoğlu, Keşan merkezden başlayarak etap etap tüm seyyar satış araçlarını yenileme amacında olduklarını da belirterek, araç teslimi yapılan vatandaşlardan küçük bir işgaliye bedeli alınacağını aktardı. Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’nun ardından muhtarlar adına Mustafa Kemal Paşa Mahalle Muhtarı Bayram Ali Kalfalar konuştu. Kalfalar, “Böyle güzel bir tören için belediyemize ve başkanımıza teşekkür ediyoruz. Eskiden bu satış arabaları vardı. Şimdi yeniden maziye dönmüş olduk. Güzel ve hijyenik satış arabaları kazanıyor Keşan’ımız” ifadelerini kullandı. Tanıtımda, daha sonra Kudret Büçkün ve Selçuk Soykurt’a simitçi arabaları teslim edildi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ