Geçici hayvan bakımevleri 7/24 hizmet verecek

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım başkanlığında yapılan İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi ve Tekirdağ İl Pandemi Kurulu geçici hayvan bakım evleri ile ilgili yeni kararlar aldı.

GÜNDEM 25.08.2020 14:13:00 0
Geçici hayvan bakımevleri 7/24 hizmet verecek

 

Toplantıda alınan kararlara göre 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanununda “hayvan barınağı” ifadesi bulunmadığı, genelgelerde belirtilen hayvan barınakları ifadesinin “geçici hayvan bakımevi” ile bu amaçla faaliyet gösteren diğer tüm yapı, işletme ve yerleşkeleri de kapsadığı belirtildi. Alınan kararlara göre hayvan barınak/hastaneleri, geçici hayvan bakım evleri ve bu amaçla faaliyet gösteren diğer tüm yapı, işletme ve yerleşkeler resmi tatiller, ulusal ve dini bayramların yanında hafta sonlarını da kapsayacak şekilde 7 gün 24 saat esasına göre hizmet verecek. 

 

 

GÖREVLERİN YERİNE GETİRİLİP GETİRİLMESİĞİ TAKİP EDİLECEK

 

Kaymakamlar tarafından görevlendirilen ekipler tarafından, hayvan barınakları/hastaneleri, geçici hayvan bakımevleri ve bu amaçla faaliyet gösteren diğer tüm yapı, işletme ve yerleşkeler resmi tatiller, ulusal, dini bayramlar ve hafta sonlarını da kapsayacak şekilde ziyaret edilerek hayvanların korunmasına yönelik görevlerin yerine getirilip getirilmediği takip edilecek. Kaymakamlar tarafından kolluk birimleri, yerel yönetimler, ilgili kamu kurum/kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarıyla koordine edilerek planlanacak, uygulanacak. Konun kaymakamlar ile diğer sıralı/sorumlu amirler tarafından bizzat takip edilerek uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmeyecek. 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU