Yosun adacıkları halkı tedirgin ediyor 

Edirne Tunca Nehri'nde, su seviyesinin düşük olmasından dolayı oluşan yosun adacıkları bölge halkını tedirgin etti.  Bölgede tarım arazilerini sulamakta kullanılan önemli nehirlerden biri olan Tunca N

GÜNDEM 25.08.2020 14:03:00 0
Yosun adacıkları halkı tedirgin ediyor 

 

Edirne’de az yağışlı geçen kış mevsiminin ardından bölgedeki tarım arazilerini sulamakta kullanılan Tunca Nehri’nde su seviyesi kritik seviyelere ulaştı. 

 

 

 

“İÇLER ACISI BİR GÖRÜNTÜ VAR”  

 

Adacıkların nehrin ne kadar kirli olduğunu gösterdiğini belirten balıkçı Mustafa Aydın, “Düşen su seviyesi ile birlikte nehirde alg patlaması (su yosunu) yaşandı. Su seviyesindeki oksijen düşüşünden dolayı ortaya çıkan büyük yosun adacıkları bizi endişelendiriyor. Tunca Nehri’nde suda oluşan yosunlar görsel güzellik yaratsa da suyun kirli olduğunu gösteriyor. Ben nehir kıyısına sürekli geliyorum ve nehir hiç iyi gözükmüyor. İçler acısı bir görüntüsü var, pisliği görüyorsunuz. Adacıklar oluştu, bu nehrin kirliliğini gösteriyor. Nehirde suyun seviyesi düştü, yosunların oluşmasıyla manzara bozuldu. Bu görüntüler güzel gözükse de yaşanan olay çirkin" ifadelerini kullandı. 

 

Haber / Yener AKBABA