"Doğal gaz bulundu" iddiaları heyecan yarattı 

Vize'nin Karadeniz'e kıyısı bulunan beldesi Kıyıköy açıklarında sondaj çalışmasıyla 'doğal gaz rezervi' bulunduğu iddiası, heyecan yarattı. Belde sakinlerinden Recep Akar, "Açık

GÜNDEM 21.08.2020 17:23:00 0
 

 

 

Kıyıköy beldesi açıklarında bir süredir sondaj çalışmalarının devam ettiği bölgede doğal gaz rezervi bulunduğu söylentisi belde halkını heyecanlandırdı.

 

“İNŞALLAH DOĞRUDUR, GAZ ÇIKAR”

 

Kıyıköy beldesinde pansiyon işleten Seçkin Misket, "Kıyıköy halkı için çok hayırlı bir söylenti. Doğal gaz bulunmasının, ekonomik olarak beldeye çok katkı sağlayacağına inanıyorum. Turizm açısından katkısının olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı. Belde sakinlerinden Recep Akar, "Açık denizde bulunan gazın beldemize çok katkı sağlayacağına inanıyorum. Açık denizde uzun zamandır gaz arama çalışması yapılıyor. Bu bölgede gazın çıkmasının ülkeye çok faydası olacak" derken, doğal gazın Kıyıköy'de olma ihtimalinin yüksek olduğunu savunan esnaf Aliman Öztürk de, ''Çünkü Karadeniz zengin bir denizdir. Denizin altından bir sürü kaynak var. Biz belde halkı olarak çok sevinçle karşılıyoruz, inşallah doğrudur, gaz çıkar. Bu tabii ki 12 kuyu ile olacak iş değil, daha çok kuyu bulunması lazım" dedi.

 

Haber / Yakup KARATEPE