Belediye, 100 kişilik aşevi kurdu 

Pınarhisar Belediyesi, eskiden balık hali olarak yapılıp atıl durumda olan festival alanındaki 200 metrekarelik yere 100 kişilik yemek yapma kapasiteli aşevi kurdu.

GÜNDEM 17.08.2020 18:33:00 0
Belediye, 100 kişilik aşevi kurdu 

 

Aşevi, Pınarhisar Belediye Başkanı İhsan Talay’ın talimatıyla hizmet başladı. Talay, “En modern şekilde donatılmış Aşevi'miz Pınarhisar'ımıza hayırlı olsun. Her şey birliğin, beraberliğin ve dayanışmanın en güzel yaşandığı Pınarhisar için” ifadelerini kullandı. 

 

“YOKSUL VATANDAŞLARIMIZ İÇİN YAPTIK”

 

Aşevi ile ilgili bilgi veren Başkan Talay, “Yoksul vatandaşlarımız için  festival alanımızda 100 kişilik yemek yapma kapasiteli  aşevimizi kurduk. Profesyonel sanayi tipi mutfak malzemeleri ile yapılmış, zemini mermer ve fayans kaplı, klima ve havalandırmalı yemek pişirme bölmesi, sebze et ve bakliyat için ayrı soğuk hava depoları, yönetmeliğe uygun ruhsatlı, peyzaj tasarımı yapılmış giriş bölümü, hijyenik ayrı bulaşık yıkama bölümü, çelik tezgah, lavabo, doğrama standı, yemek türü ve miktarı bir kişinin ihtiyacı olan kalori miktarına göre Gıda Teknikeri tarafından belirlenmiş aylık menülü, sefer tası ile her gün 3 çeşit yemek, günlük 100 kişilik yemek yapma kapasiteli,  3 zabıta görevlisi, 2 aşçı, 1 tekniker, 2 teknik sorumludan oluşan 8 kişilik ekip, yemek teslimi yapılmadan 15 dakika önce vatandaşa bildirilen sistem ile en modern şekilde donatılmış aşevimizi  yoksul vatandaşlarımızın için gerçekleştirdik. Pınarhisar'ımıza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı. 

 

 

Haber / Yakup KARATEPE