İl Başkanı Özcan Çerkezköy'de muhtarlarla buluştu

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, 11 ilçede organize edilen toplantı programları kapsamında bugün Çerkezköy'de mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Mahalle muhtarlarının şikayet ve talep

GÜNDEM 17.08.2020 18:06:00 0
İl Başkanı Özcan Çerkezköy

 

Saat 14.30’da Çerkez Kafe’de mahalle muhtarları ile bir araya gelen AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, 10’uncu toplantıyı Çerkezköy’de gerçekleştirdiklerini ifade ederek “Bugün bir dizi ziyaret gerçekleştireceğiz. Sokrates’in dediği gibi yanlışları tespit edeceğiz ki doğruya ulaşalım” dedi. Her ilçede ilk olarak muhtarlarla bir araya geldiklerini söyleyen Özcan, “Biz burada ilçelerimizin her kurumundaki sorunları ilmek ilmek not alıyorum ve aldığımız notları milletvekillerimizle, TBMM Başkanımızla da paylaşacağız. İlçe ya da il müdürlüklerinde çözülmesi gerekenler varsa onları çözmeye gayret ediyoruz. Bakanlıkları ilgilendiren mevzular varsa da onları da milletvekillerimize, özellikle de TBMM Başkanımıza aktarıyoruz” dedi. 

 

“MUHTARLARI ÖNEMSİYORUZ”

 

Muhtarları önemsediğini söyleyen Özcan “Sizler seçimle geldiniz. Seçilirken o mahallenin insanlarıyla hasbihal ettiniz, oy istediniz ve onlara vaatlerde bulundunuz. Sonuç itibariyle vaatlerinizi yerine getirmek gibi bir sorumluluğunuz var. Dolayısıyla sizin vaatlerinizin yerine getirilmesi,  o mahallenin eksiğinin çözülmesi size fayda sağlayacağı gibi bize de fayda sağlayacaktır. Kurumlar adına, kaymakamlıklar adına, hükümetimiz adına yapılması gereken ne varsa güçlü bir teşkilatla istişare kanallarımızı sizler için açtık. Bu toplantının asıl öznesi sizsiniz. Sizin her dediğinizi not alıp kibar bir üslupla ilgili yerlerden isteyeceğiz.  Bu istekleriniz belediye olabilir, hükümetimiz olabilir. Korkusuzca izah edin ki bizler de bu işleri takip edelim.  Sadece yerel yönetimlerin değil, işleri öteleyen kurumları da söyleyin ki bizlerde bilelim” dedi. 

 

 

MAHALLE MUHTARLARI MAHALLELERİNİ SORUNLARINI DİLE GETİRDİ

 

İl Başkanı Mestan Özcan’ın konuşmasının ardından mahalle muhtarları tek tek söz alarak mahallelerinin sorunları, ihtiyaçları ve mahalle sakinlerinin beklentilerini aktardı. Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı ve Bağlık Mahalle Muhtarı Tahsin Akgün, PTT’nin mahalle aralarındaki şubelerini kapatması nedeniyle vatandaşların mağdur olduğunu belirtti. Mahalle muhtarlarının dile getirdiği sorunlar arasında ‘yol sorunu, tebligatlarla ilgili sorunlar, yer altına alınması gereken elektrik direkleri, Tepe Yolu otoban bağlantısı sorunu,  bazı mahallelerde park ihtiyacı, altyapı sorunları, başıboş köpekler, sağlık ocağı ihtiyacı, Kızılpınar Mahallesi’nde üst katlara suyun ulaşmaması, bazı mahallelerde ATM ihtiyacı’ yer aldı. 

 

TEK TEK NOT ALDI

 

Muhtarların taleplerini tek tek dinleyen ve not alan AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, toplantı sırasında zaman zaman ilgili kurum müdürlerini arayarak sorunları iletti. Toplantıda konuşan İl Başkanı Özcan “Taleplerinizi tek tek not aldım. Özellikle sağlık ocakları ile ilgili ihtiyacı haftaya bir dosya hazırlayıp TBMM Başkanımıza vereceğiz. Kendisi bizzat takip edecek. Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca ile diyalogları çok iyi. Bunun dışında ilçe belediyesini ve büyükşehir belediyesi ilgilendiren sıkıntılar var. Bu akşam yapacağımız canlı yayında bunları dile getireceğiz. Biz insanlara hayatımızı vakfetmiş durumdayız. Biz bu mücadeleyi ortaya koyuyoruz, insanlarımız kazansın isteriz. Çerkezköylü hemşehrilerimizin daha kaliteli, daha iyi ortamlarda hayatlarını idame ettiriyor olması bizim için önemli. Ümit ediyoruz bunun sonunda da Çerkezköy’ün çocuklarının, gençlerinin, insanlarının kazanacağı o güzel girişimleri de yapmış oluruz” dedi. 

 

KAMU KURUMLARINI DA TAKİP EDİYORUZ

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanının Çerkezköy ile ilgili vaatlerini, bu vaatlerin ne kadarını yerine getirdiğini tek tek çıkardıklarını belirten Özcan “Bunu Çerkezköylü hemşehrilerimizin önüne sayfa sayfa sereceğiz. Tahmin ediyorum Çerkezköylü hemşehrilerimiz hatırlayacaklar, vaatleri tekrar dinleyecekler. Bunların ne alemde olduğunu da gözler önüne sermiş olacağız. Herkes şapkayı çıkaracak, önüne koyacak. Bu memleket için, bu memleketin insanı için adam gibi, düzgünce, tertemiz çalışmaya gayret edecek. Biz uyumuyoruz, biz de çalışıyoruz. Herkes çalışacak. Herkes madem vaat etti, herkes madem taşın altına elini kafasını gövdesini soktu, herkes madem bu insanlardan oyu aldı, hakkını verecekler. Biz de bunların takipçisi olacağız. Bu işi sadece belediyeler anlamında yapmıyoruz. Kamu kurumlarımızın da çalışmalarını takip ediyoruz. Kamu kurumlarında çalışan tüm müdürlerimizi, memur arkadaşlarımızı da takip ediyoruz” dedi. 

 

TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ ARTIK GÜÇLÜ BİR DEVLET

 

Dünyanın artık başka bir yere evrildiğini söyleyen Özcan “Pandemi süreci bize enteresan şeyler gösterdi. Avrupa Birliği deyip de tepemizin üstüne çıkardığımız ülkelerin ne kadar boş olduğunu görmüş olduk. Şuanda halen maske üretmekte, maskeyi tedarik etmekte problem yaşadıklarını gördük. Bugün Akdeniz’e kıyısı en büyük ülke Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Biz buralarda sismik araştırmalar yaparak, bu memleketin daha zengin hale gelmesi için altyapımızı, kaynağımızı ortaya çıkarmakla ilgili hamle yapıyoruz. Nüfusuyla, duruşuyla Avrupa’nın şımarık çocuğu Yunanistan bıdı bıdı yapıyor. Siz kimsiniz? Sizin haddinize değil Türkiye Cumhuriyet Devleti’ne yön vermek. Türkiye Cumhuriyeti Devleti artık güçlü bir devlet. Bugün savunma sanayinde yüzde 70 milli ve yerli sanayiye geçmiş bir devlet. Türkiye ayaklarının üzerinde duruyor artık. Kimseye  aman vermiyor. Türkiye’nin bu dik, sağlam duruşunu bizler de yerelde siyaset yapanlar olarak ‘emekli maaşımı 20 lira eksik yatırmışlar, bundan sonra sana oy yok’, “Kuruma gittim, muhtara gittim, muhtar kaşını çattı’ gibi ufak  telek işlere bu memleketin geleceğini, bekasını teslim etmeyeceğiz. Bizim vizyonumuz biraz daha farklı bir vizyon. Tekirdağ’a değer katmak adına bizler de taşın altına elimizi, kolumuzu, gövdemizi koyuyoruz” dedi. 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU