Trakya Belediyeler Birliği'nin yeni yönetimi toplandı 

Trakya Belediyeler Birliği'nin son olağan meclis toplantısında yeni seçilen yönetim kurulu üyeleri, ilk encümen toplantısını Birlik Başkanı ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albay

GÜNDEM 14.08.2020 14:01:00 0
Trakya Belediyeler Birliği

 

Birlik Başkanı Kadir Albayrak başkanlığında yapılan toplantıya; yönetim kurulu üyeleri Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş, Büyükkarıştıran Belediye Başkanı Ertuğrul Çamlıca, Şarköy Belediyesi Meclis Üyesi Yasemin Çavuşoğlu, Büyükçekmece Belediyesi Meclis Üyesi Coşkun Tanış ve Birlik Müdürü Ogün Kürümoğlu katıldı.

 

“DAHA ETKİN BİR ÇALIŞMA DÖNEMİ BİZLERİ BEKLİYOR”

 

Toplantının açılışında konuşan Birlik Başkanı Kadir Albayrak, “Öncelikle yeni görevinizin hayırlı olmasını diliyorum. Önceki dönem yönetim kurulu üyelerimize de birliğimize sağladığı katkılar ve değerli çalışmaları için teşekkür ediyorum. Sağlımız açısından ülkemizin de içinde bulunduğu çok zorlu ve bir o kadar da riskli bir dönemden geçiyoruz. Buna rağmen Trakya Belediyeler Birliği olarak yeni dönemimizde, yeni yapılanmayla birlikte yerel yönetimlerin hizmet kalitelerini arttırmaya yönelik faaliyetlerimizi hayata geçirmeye başladık. Pandemi sürecinin de tamamlanmasıyla daha yoğun ve çok daha etkin bir çalışma dönemi bizleri bekliyor. Belediyeciliğin ve bölgemizin kalkınmasına ve yerel yönetimlerin hizmet kalitelerinin arttırılmasına yönelik önemli faaliyetler gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Trakya Belediyeler Birliği olarak belediyelerimizin yapacağı tüm çalışmalarda öncü olmayı, ulusal ve uluslararası birçok alanda yönetim vizyonlarınaçok önemli katkılar sunmayı hedefliyoruz. Toplantıya teşrifleriniz için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

 

KÜRÜMOĞLU, MAKRO SÜRECİ İLE İLGİLİ SUNUM YAPTI

 

Albayrak’ın konuşmasının ardından birliğin 2020 yılı faaliyet programı kapsamında oluşturulan konular maddeler halinde görüşüldü. Trakya Belediyeler Birliği tarafından belediyelere katkı sunmak amacıyla gerçekleştirilecek olan bilimsel çalışmalar masaya yatırıldı. Birliğe üye belediye başkanları ve belediyeler ile iletişimi güçlendirmeye yönelik ziyaret programları, halkla ilişkilerle ilgili çalışmalar, turizm rotası çalışmaları, sınır ötesi işbirlikleriyle ilgili çalışmalar, ulusal ve uluslararası proje çalışmaları ve eğitim çalışmaları da toplantıda değerlendirildi.  Toplantının değerlendirme bölümünün ardından, Birlik Müdürü Ogün Kürümoğlu tarafından hazırlanan “2020 Yılı Makro Plan Gelişim Süreci” konulu bilgilendirme sunumu yönetim kurulu ile paylaşıldı.

 

Haber / Yakup KARATEPE