Albayrak: Çanakkale'nin kaderini değiştirdi

57. Alay'ın komutanlarından Hüseyin Avni için şehit oluşunun 105. yıl dönümünde Ergene'de anma programı düzenlendi. Programda konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, ?

GÜNDEM 14.08.2020 13:57:00 0
Albayrak: Çanakkale

 

Ergene Kültür Merkezi'nde koronavirüs salgını dolayısıyla sosyal mesafe ve hijyen kuralları gözetilerek yapılan "Hüseyin Avni'ye Vefa" adlı program, Büyükşehir Belediyesi, Ergene Belediyesi, Tekirdağ Kent Konseyi ve 57. Alay Yürüyüş Komitesi iş birliğiyle düzenlendi. 

 

HÜSEYİN AVNİ’NİN KAHRAMANLIKLARINI ANLATILDI

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda, 57. Alay Birliği ile ilgili bilgilerin paylaşıldığı belgesel gösterimi yapıldı. Çanakkale Zaferi,  57. Alay ve Hüseyin Avni temalı şiir dinletileri yapıldı. Programda Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Rumeli Üniversitesi Rektörü Profesör Dr. Tamer Dodurka ve 57. Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı Hikmet Selim, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Konuşmacılar yaptığı konuşmada, 57. Alay Birliği ve Komutan Hüseyin Avni'nin kahramanlıklarını anlattılar.

 

“TÜM KAHRAMANLARI ÇANAKKALE’DE ŞEHİT OLDU”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da, programda yaptığı konuşmada, "Sevgili 57. Alay Yürüyüş Komitesi Birlik Başkanı Hikmet Selim Bey ve arkadaşları, uzun yıllardır önemli bir etkinlik yaparak aziz şehitlerimizin anısına Çanakkale'ye yürüyorlar. Her geçen gün arkalarındaki destek artıyor. Bu sene İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu'nu da bu etkinliğin içine katmaya çalışacağız. Bu konuyla alakalı kendisiyle yakın zamanda görüşeceğim.  Bu heyecanı hissedebilmek için 105 sene önce yaşanılanları iyi kavramak lazım. Biz Büyükşehir Belediyesi'nin kuruluşunu tamamladıktan sonra her sene Çanakkale'yi andığımızda bir şey söyledik: `Çanakkale Tekirdağ'dan başlar.' Ebedi Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 57. Alayı Tekirdağ'da kurması ve sancağı Hüseyin Avni'ye devretmesi Çanakkale'nin kaderini değiştirmiştir. 57. Alay'ın içerisinde yer alan tüm kahramanlar Çanakkale'de şehit olmuştur. Allah hepsinden razı olsun” dedi. 

 

 

Haber / Ruşa ELMA