Virüs denetimleri devam edecek

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun imzasıyla 81 il valiliğine gönderilen koronavirüs tedbirleri kapsamında tüm yurtta olduğu gibi Çerkezköy'de de gün boyu denetim yapıldı. 20 ekibin katı

GÜNDEM 7.08.2020 16:29:00 0
Virüs denetimleri devam edecek

 

Kızılpınar’da yapılan koronavirüs denetimine Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Belediye Başkan Vekili Cengiz Memiş, İlçe Jandarma Komutan Vekili Serkan Yörükoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Sertan Topkaya, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Fergan Genç, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Vekili Hüseyin Bahar, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mustafa As ve kurum amirleri katıldı.

 

MASKESİ OLMAYANLARA MASKE DAĞITILDI

 

Kaymakam Atilla Selami Abban ve beraberindekiler Kızılpınar’da vatandaşları maske, sosyal mesafe ve hijyen kuralları konusunda uyarıldı. Kaymakam Abban, vatandaşları maske takmaları konusunda uyarırken, maskesi olmayanlara ise maske dağıtıldı.

 

 

İŞLEM YAPILMASI İÇİN TALİMAT VERDİ

 

Denetimler sırasında Kızılpınar’daki PTT Şubesi’ne de giren Kaymakam Abban, burada görevli olan ve maske takmayan çalışanı maske takması konusunda uyarırken, 3 kez yaptığı uyarının ardından maskesini takan görevliye jandarma ekiplerine idari işlem yapması için talimat verdi.

 

MASKE, SOSYAL MESAFE VE HİJYEN

 

Denetimlerle ilgili gazetecilere açıklama yapan Kaymakam Atilla Selami Abban, “İçişleri Bakanlığımızın talimatıyla ülke genelinde olduğu gibi Çerkezköy’de de denetimlerimizi yapıyoruz. Koronavirüsle mücadelede 3 kural var. Maske, sosyal mesafe ve hijyen. Bu kurallar konusunda vatandaşlarımızı, işyerlerini bilgilendirmek için denetimlerimizi sürdürüyoruz. Benimle birlikte belediye başkanımız, emniyet müdürümüz, jandarma komutanımız, kurum amirlerimiz, oda başkanlarımız ile birlikte bu denetimleri gerçekleştiriyoruz” dedi.

 

 

“AMACIMIZ CEZA YAZMAK DEĞİL”

 

Denetimlerin toplam 20 ekiple gerçekleştirildiğini kaydeden Kaymakam Abban, “Amacımız ceza yazmak değil, vatandaşlarımızı bilgilendirmek, bilinçlendirmek, virüse karşı gerekli tedbirleri almak. Denetimlerimiz önümüzdeki günlerde de devam edecek” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU