"Çöplerimiz elektrik enerjisine dönüşecek"

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Erikli ve Yayla Sahilleri arasında Koruklu Mevkii'nde bulunan ve çöp dökülen alanı ziyaret etti. Helvacıoğlu, "Keşan'ın ve Saros Körfeziâ€??

GÜNDEM 6.08.2020 11:03:00 0

 

Temizlik İşleri Müdürü Mücahit Erdoğan’la alanda incelemelerde bulunan Helvacıoğlu, çevre kirliliğinin önüne geçilmesi için çalışmalar başlatıldığını ifade etti. Helvacıoğlu, her gün 50 ton çöpün artık Keşan’da bulunan düzenli depolama sahasına taşınacağını da söyledi.

 

“ÇEVRECİ OLMAMIZ GEREKTİĞİ BİLİNCİNDEYDİK”

 

Helvacıoğlu, “Keşan Belediyesi olarak bugün Erikli, Yayla arasında bulunan Koruklu Mevkii’ndeyiz. Erikli, Danişment ve Yayla Keşan Belediyesi’nin sorumlu olduğu mücavir alanlarında GÜNEKAB ile beraber bir çalışma başlattık. Vahşi depolama şeklinde bir çöp toplama alanımız vardı. Bu noktaya günde yaklaşık 50 ton çöp geliyor. Keşan Belediyesi ve GÜNEKAB olarak çevreci olmamız gerektiği bilincindeydik. Yapılan doğal rampa ile çöpümüz kamyona yüklenerek Keşan’a gidiyor. 1 TIR’ın 5 çöp kamyonu kapasitesi bulunuyor. Erikli, Yayla ve Danişment’in çöplerini Keşan’da bulunan Paşayiğit’teki düzenli depolama sahasına götürmeye bugün itibari ile başladık” ifadelerini kullandı. 

 

“KÖTÜ GÖRÜNTÜ BUNDAN SONRA OLMAYACAK”

 

Keşan Paşayiğit’te bulunan düzenli depolama sahasındaki çöplerden elektrik enerjisi üretileceğini de dile getiren Helvacıoğlu, “Saros Körfezi’nin çöpü düzenli depolama sahasında elektrik enerjisine dönüşecek. Ekim, Kasım aylarından itibaren yapılan proje ile birlikte elektrik enerjisi olarak yararlanılacak. GÜNEKAB ile işbirliğinde geçmişten gelen projeleri başlattık. 50 ton çöp her gün elektrik olacak. Keşan’daki düzenli depolama sahasında 2021 Mart Ayı itibariyle Saros ve Keşan’ın çöpü elektrik enerjisi olacak. Koruklu Mevkii’nde bulunan çöpleri rehabilite edeceğiz. Bu alandaki kötü görüntü bundan sonraki yıllarımızda olmayacak. 40 yıllık çalışmayı nihayet sonlandırıyoruz. Bugün taşıma işlemine başladık. 5 çöp kamyonunun Keşan’a gitmesini engelliyoruz, tasarruf ediyoruz. Saros’a ve Keşan’ımıza hayırlı olsun” dedi.

 

Haber / Yakup KARATEPE