'Çevre Dostu Çocuk Sokağı' çalışmaları devam ediyor

Kapaklı Belediyesi tarafından İnönü Mahallesi Yankı Sokak'ta hayata geçirilecek olan Çevre Dostu Çocuk Sokağı projesi kapsamında çalışmalar devam ediyor. İhalesi Haziran ayında yapılan Çev

GÜNDEM 4.08.2020 16:37:00 0

 

 

İnönü Mahallesi Yankı Sokak’ta 820 metrekare alanda yapılacak olan Çevre Dostu Çocuk Sokağı yapım işinin ihalesi Haziran ayında yapıldı.

 

İSMİ PARKTA YAŞATILACAK

 

İhalenin yapılmasının ardından yüklenici firma yer teslimi sonrası işe başladı. Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin İnönü Mahallesi Yankı Sokak’ta hayata geçirilecek olan Çevre Dostu Çocuk Sokağı projesi kapsamında başlayan çalışmaları inceledi. Çalışmalarla ilgili yüklenici firma yetkililerinden bilgiler alan Başkan Çetin, parkta Kapaklı’da uzun yıllar muhtarlık yapmış olan Remzi Akgün’ün ismini yaşatacaklarını söyledi.

 

 

YÜZDE 50 HİBE İLE YAPILACAK

 

Başkan Çetin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İller Bankası arasında imzalanan protokole istinaden Kapaklı Belediyesi tarafından projelendirilen Çevre Dostu Çocuk Sokağı Projesinin yüzde 45 hibe ile yapılacağını söyledi.

 

 

90 GÜNDE TAMAMLANACAK

 

Parkta geleneksel oyun alanları ve oyun grupları, bisiklet yolu, basketbol potası, trafik parkuru, survivor parkuru, atık lastiklerden yapılmış çiçeklikler ve geri dönüşüm kutularının yer alacağını kaydeden Çetin, projenin Kapaklı’ya hayırlı olmasını temenni etti. İhale şartnamesine göre işin 90 günde tamamlanması hedefleniyor.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU