Bakan Akar, bayramını Edirne'de geçirdi

Yunanistan ve Bulgaristan sınırında bulunan birlikleri denetlemek ve bayramlaşmak üzere Edirne'ye gelen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bayram namazını Selimiye Camii'nde kıldı. 

GÜNDEM 3.08.2020 13:23:00 0
Bakan Akar, bayramını Edirne

 

 

Milli Savunma Bakanı Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ile birlikte Yunanistan ve Bulgaristan sınırında bulunan birlikleri denetlemek ve bayramlaşmak üzere Edirne'ye geldi.

 

“ÖNEMLİ VE ANLAMLI GÜNDE EDİRNE'YE GELDİK”

 

Edirne Valisi Ekrem Canalp tarafından karşılanan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) komuta kademesi, geceyi Edirne'de geçirdikten sonra Yunanistan sınırında bulunan Arda Bölüğüne giderek Mehmetçiklerle kahvaltı yaparak bayramlarını kutladı. Daha sonra Edirne Valiliğini ziyaret eden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar valilik şeref defterini imzaladı. Edirne Valisi Ekrem Canalp günün anısına Bakan Akar'a gümüş işlemeli Türk bayrağı ve Selimiye işlemeli Edirnekari tablo hediye etti. Bayram namazını Selimiye Camii’nde kılan Bakan Akar, namaz sonrası vatandaşlarla bayramlaştı. Ziyarete ilişkin konuşan Bakan Akar, “Daha önce yaptığımız plan çerçevesinde bu özel, önemli ve anlamlı günde Edirne'ye geldik. Bu planlı bir faaliyetimiz ve bu plan çerçevesinde bayramda buradayız" dedi.

 

 

“İYİ KOMŞULUK İLİŞKİLERİNDEN YANAYIZ”

 

Akar, "Buradaki görevli komutan arkadaşlarımızdan çalışmalarımızla ilgili bilgiler aldık. Onların başarılı faaliyetlerini görüyoruz ve onlarla gurur duyuyoruz. Mehmetçik karada, denizde, havada olduğu gibi burada da 'hudut namustur' anlayışıyla hudutlarımızın beklenmesi konusunda büyük bir kahramanlık ve fedakarlıkla çalışmalarını sürdürüyor. Büyük bir memnuniyetle, güvenle buradan ayrılacağız" ifadelerini kullandı. “İyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde tüm komşularımızla, Yunanistan ile Bulgaristan ile çalışmalarımız sürmekte” diyen Bakan Akar, “Dolayısıyla buradaki faaliyetlerimizin iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde yürümesinden yanayız. Bunun için yapılması gereken ne varsa yaptık, yapıyoruz. Dolayısıyla görüşmelerimiz devam edecek. Burada ki faaliyetlerimizle alakalı ülkemizin, milletimizin hakkını, hukukunu burada ki Mehmetçik korumak ve kollamak konusunda son derece azimli ve kararlı. Sadece burada değil, Edirne'den Van'a kadar yurt içinde ve sınır ötesinde Mehmetçik gerçekten karada, denizde, havada tüm faaliyetlerini devam ettiriyor. Çok şükür şu ana kadar büyük bir başarıyla devam etti. Mehmetçiğin fedakarlığı, kahramanlığı ve tabii ki asil milletimizin, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne duyduğu sevgi, güven ve duasıyla, ondan aldığımız ilhamla görevlerimizi yapmaya devam ediyoruz. Burada aldığımız bilgiler, gördüklerimizle arkadaşlarımızın büyük bir başarıyla görevlerini azim ve kararlılıkla sürdürdüklerini müşahede ettik, bundan dolayı son derece memnunuz" dedi.

 

 

“YUNANLI KOMŞULARIMIZLA TOPLANTI YAPMAYI BEKLİYORUZ”

 

Çalışmaları ciddiyet ve hassasiyetle sürdürdüklerini de kaydeden Akar, “Önümüzdeki günlerde Ankara'da Yunanlı komşularımızla bir toplantı yapmayı bekliyoruz. Bu ve benzeri toplantılarla sorunları çözmeye çalışıyoruz. Çalışmalarımız bu yönde sürüyor" dedi. Konuşmasının sonunda tüm vatandaşların Kurban Bayramı’nı kutlayan Akar, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet, saygı ve şükranla anıyor, aziz şehitlerimizin değerli aile bireylerinin, kahraman gazilerimizin ve kıymetli ailelerinin, bu bayram gününde aile ve sevdiklerinden uzakta büyük fedakarlıklarla görev yapan kahraman silah ve mesai arkadaşlarımın ve sizlerin ve ailelerinizin Kurban Bayramı'nı bir kez daha kutluyor, sağlık ve esenlikler diliyorum" dedi. 

 

Haber / Yakup KARATEPE