Çorlu Mezbahası'nda randevusuz kesim yapılmayacak

Çorlu'da kurban kesim noktaları Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak ilan edilen koronavirüs salgın tedbirleri kapsamında yeniden düzenlendi. Düzen

GÜNDEM 29.07.2020 12:26:00 0
Çorlu Mezbahası

 

Çorlu’da Kurban Bayramı öncesinde küçük ve büyükbaş kurban kesimi yapılacak yerler belirlendi.

 

13 FARKLI NOKTADA KESİM YAPILACAK

 

 Çorlu Kaymakamlığı himayesinde toplanan Çorlu İlçe Kurban Hizmetleri Komisyonu tarafından belirlenen 13 farklı noktada 55 dernek, vakıf, gerçek ve tüzel kişiler tarafından toplu kurban kesimi yapılacak. Komisyon tarafından alınan kararlara göre; vatandaşlar küçükbaş hayvan için 27 farklı noktada kesim yapabilecekken büyükbaş hayvanlar için ise 36 noktada kesim gerçekleştirilecek. İşleyişinden kurban kesim komisyonunun sorumlu olduğu toplu kurban kesimleri, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Mezbahası'nın yanı sıra komisyon kararıyla belirlenen ve özel kesim izni alan vakıf, dernek, gerçek ve tüzel işletmeler tarafından Çorlu İlim Kültür Yayma Derneği ile Havuzlar, Rumeli, Şahpaz, Türkgücü, Önerler, Sarılar, Seymen ve Yenice mahallelerinde yapılacak.

 

KURBAN KESİM ÜCRETLERİ BELLİ OLDU

 

Çorlu Belediyesi’nden konu ile ilgili yapılan açıklamada, “Kurban Satış Merkezi'nin yanında yer alan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çorlu Mezbahası ise pandemi sebebiyle alınan önlemler neticesinde Kurban Bayramı’nın ilk 3 günü randevu sistemiyle hizmet verecek. Randevu talepleri Çorlu Mezbaha İdaresi'ne bizzat yapılacak. Öte yandan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çorlu Mezbahası'nda büyükbaş hayvan kesim ücreti 350 TL, küçükbaş hayvan kesim ücreti ise parçalama dahil 100 TL olarak belirlenirken, detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlar 444 99 59 numaralı telefondan Çorlu Belediyesi Hayvan Bakımevi’ne ulaşabilecekler” denildi.

 

Haber / Yakup KARATEPE