Özkan: Meseleye hak ve özgürlükler kapsamında yaklaştık

Sosyal Medya Düzenlemesi ile ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Bir tarafta haber alma özgürlüğü, diğer yandan özel hayatın gizliliğini birleştirerek optimum düzeyde bir Ã

GÜNDEM 28.07.2020 13:12:00 0
Özkan: Meseleye hak ve özgürlükler kapsamında yaklaştık

 

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Sosyal Medya Düzenlemesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 

“SIRTIMIZI MİLLETE DAYADIK”

 

Hazırlanan Sosyal Medya Düzenlemesi’nin uluslararası düzenlemelere uygun olduğunu kaydeden AK Partili Özkan, “Bir tarafta haber alma özgürlüğü, diğer yandan özel hayatın gizliliğini birleştirerek optimum düzeyde bir çalışma yaptık. Meseleye hak ve özgürlükler kapsamında yaklaştık. Yakınırken hep birlikte yakınıyoruz, gereğini yapalım deyince ayak sürüyoruz, bu doğru değil. Vatandaşlarımızın anayasal haklarını güvence altına almak için yapılmış bir düzenlemedir. İnşallah bugün Genel Kurul'da onaylayacağız. Bir siyasi partinin dayandığı tek gücün millet olması lazım. Biz evvelden beri sırtımızı millete dayadık. Gücümüzü oradan alıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“HABER ALMA ÖZGÜRLÜĞÜ GÜVENCELİ HALE GETİRİLECEK”

 

“Kişisel verilerin korunması temek haktır” diyen Özkan, “Vatandaşların hukukunu korumak bizleri bu düzenlemeyi yapmaya itmiştir. Sosyal ağ sağlayıcılar, "içeriğin yayından çıkarılması ve erişimin engellenmesi" ile "özel hayatın gizliliği nedeniyle içeriğe erişimin engellenmesi" başvurusuna 48 saat içinde cevap verilmesi kapsamındaki yükümlülüklerini yerine getirmek için 3 ay içinde gerekli çalışmaları tamamlayacak. Düzenlemeyle, suç oluşturan kısmi içeriğin çıkarılmasının mümkün olduğu durumlarda, erişimin engellenmesi kararı yerine içeriğin çıkarılması kararının verilmesi imkanı sağlanarak, aynı internet sitesinde yer alan ve suç oluşturmayan içerikler yönünden ifade ve haber alma özgürlüğü daha da güvenceli hale getirilecek.