Düzenbazlar bir kez daha düzenek kurdu

Kapaklı belediye meydanında bulunan Denizbank'a ait bankamatiğine düzenek kuran dolandırıcılar, 18-20 Temmuz tarihleri arasında bankamatikte işlem yapan vatandaşların bilgilerini kopyalayarak hesaplarını boÅ?

GÜNDEM 23.07.2020 16:54:00 0
Düzenbazlar bir kez daha düzenek kurdu

 

Dolandırıcılık olayının ardından 18-20 Temmuz tarihleri arasında Kapaklı’da Denizbank’a ait bankamatikten işlem yapan onlarca vatandaş Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne başvurarak dolandırıcılardan şikayetçi oldu. Mağdurlardan biri olan Kapaklı Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Seçkin Dilsiz, yaklaşık 3-4 ay önce muhtar maaşlarının Denizbank’a aktarıldığını belirterek “Biz 3-4 aydır bize verilen maaş kartlarını kullanıyoruz. Benim de onayımla kartıma 4 bin TL ek hesap açıldı. Ben bu hesabın bir kısmını kullandım. Hesabımda 3 bin 350 TL para vardı. Bu sabah saat 08.25’te telefonuna ‘Bankamızdan 3 bin 350 TL para çektiniz. Eğer bilginiz dahilinde değilse bankamızla irtibata geçin’ şeklinde bir mesaj geldi. Hesabımı kontrol ettiğimde hesap bakiyemin 0 olduğunu görünce bankanın müşteri hizmetlerini aradım. Durumu anlattım. Sistemden kontrol ettiklerinde paranın İstanbul Sultanbeyli’den çekilmiş olduğunu söylediler. Bunu öğrenince tüm hesaplarıma bloke koydurarak Denizbank Çerkezköy Şubesi’ne gittim. Şubede benim gibi mağdur 5-6 vatandaşın daha sırada beklediğini gördüm. Onlar da Kapaklı Denizbank ATM’sini kullandıklarını söylediler” dedi.

 

“BU KADAR KOLAY OLMAMALI”

 

Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na da başvurduğunu ve çok fazla mağdur olduğundan dolayı Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne yönlendirildiğini söyleyen Dilsiz “Orada da mağdurlarla karşılaştım. Kapaklı Denizbank ATM’sini 18-20 Temmuz arası kullanan vatandaşların bilgilerini, düzenek yerleştirerek kopyaladıklarını duyduk. Bankaların ve yetkililerin bu konuda daha fazla tedbir almaları gerektiğini düşünüyorum. Bu kadar kolay olmaması gerekiyor. Daha somut çözümler bulunmalı. İnşallah biran önce tüm mağdurların mağduriyeti giderilir” dedi. En az 20 mağdurla karşılaştığını, bu sayının daha fazla olabileceğinin söylendiğini ifade eden Dilsiz “İnşallah suçlular biran önce bulunur” dedi.  Vatandaşların şikayetleri üzerine harekete geçen Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü, dolandırıcıların yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU