"Yaşam hakkımız için mücadele etmeyi sürdüreceğiz"


Edirne Kadın Platformu üyeleri, Muğla'da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in eski erkek arkadaşı tarafından vahşice öldürülmesini protesto etti. Grup adına konuşan Yaren Şenkal, "Pın

GÜNDEM 22.07.2020 12:40:00 0



Edirne Saraçlar Caddesi üzerinde bir araya gelen Kadın Platformu üyeleri, Pınar Gültekin'in eski erkek arkadaşı tarafından öldürülmesini protesto etti. Edirneli kadınlar, Pınar Gültekin'in fotoğrafı ile 'Sessiz Kalmayacağız' yazılı pankart açtı. 


“UYGULAYACAKSINIZ”


Grup adına konuşan Yaren Şenkal, "İstanbul Sözleşmesi'ne dokunmayı aklınızdan bile geçirmeyin. Pınar'ları yaşatacak olan İstanbul Sözleşmesi'dir, uygulayacaksınız. Pınar Gültekin için ve öldürülen tüm kadınlar için hiç durmadan yaşam hakkımız için mücadele etmeyi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

 

“BU KATLİAMLARI DURDURAMIYORUZ”


Protestoya katılan Edirne Kadın Platformu üyelerinden Hülya Bodur da, "Yetkililerden sadece yaşam hakkı istiyoruz. Bu katliamları durduramıyoruz. Bu yaşanan bir vahşet. Bunu kelimelerle anlatamazsınız. Bu ölüm ötesi bir şey, bu vahşet" dedi. Nilay Solak da "Biz kadınlar olarak sokağa çıkarken korkmak istemiyoruz. Biz de sokağa özgürce çıkıp dolaşmak istiyoruz" dedi. Kadınlardan İrem Kahveci ise, İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanmasını istediğini söyledi.  

Haber / Yakup KARATEPE