"Yeni nesil Çanakkale Zaferi'ni iyi öğrenmeli"

Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Süleymanpaşa'ya getirilen Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi'ni ziyaret eden Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, â??

GÜNDEM 21.07.2020 14:39:00 0

 

 

Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu’nun rehberliğinde müzede incelemelerde bulunarak müze ile bilgi aldı.

 

“TÜM HEMŞEHRİLERİMİ DAVET EDİYORUM”

 

Başkan Yüksel, “Çanakkale Deniz Zaferi, milletimiz açısından çok büyük bir dönüm noktası. Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi gibi hizmetlerin bu destanı yeni nesillere aktarmada önemli bir işlevi var. Çanakkale Savaşı, son askerine kadar şehit düşen ve Gazi Mustafa Kemal’in bizzat Tekirdağ’a gelerek oluşturduğu 19’uncu Fırka bünyesindeki 57’nci Alay gibi sayısız destana sahip olan ve şanlı tarihimizin en önemli olaylarından biridir. Bir milletin dirilişinin ilk adımı diyebileceğimiz bu tarihi, yeni neslin de çok iyi öğrenmesi gerekmekte olup bu mobil müze gibi hizmetler bu anlamda çok büyük katkı yapmaktadır. İki gün boyunca şehrimizde kalacak olan Çanakkale Savaşları Mobil Müzesini ziyaret etmeye tüm hemşehrilerimi davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

GEZİCİ OTOBÜS İLE BİRLİKTE HİZMET VERECEK

 

Yetkililerde, yaptıkları açıklamada, “TIR üzerinde inşa edilen ve istenen her yerde hizmet verebilen Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteriyor.Tekirdağ İl Halk Kütüphanesi Gezici Otobüsü ile birlikte hizmet verecek olan Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi, 20-21 Temmuz tarihlerinde, 15:00 ila 00:00 saatleri arasında sahil dolgu alanda ziyaretçi kabul edecek” dedi.

 

 

Haber / Menşure KARDEŞ