1 ton 100 kiloluk dana, 24 bin liraya satıldı

Malkara'da özel olarak yetiştirilen ve 'Tosun' adı verilen 1 ton 100 kiloluk kurbanlık dana pazarlık sonucunda 24 bin liraya ilçedeki bir tüccara satıldı.

GÜNDEM 21.07.2020 12:19:00 0
1 ton 100 kiloluk dana, 24 bin liraya satıldı

 

 

Malkara’nın Çavuşköy Mahallesi’nde 35 yıldan beri besicilik yapan Şefik Öktem (57) tarafından yetiştirilen simental cinsi dana ilçede ağırlığıyla dikkati çekiyor. İlgi ve özveriyle bakımı yapılan ve Kurban Bayramı’na sayılı günler kala 1 ton 100 kilograma ulaşan ‘Tosun’ adlı danayı Malkara’da tüccarlık yapan Aşkın Kurt (45), sıkı pazarlık sonunda 24 bin liraya satın aldı.

 

‘SIKI PAZARLIK YAPILDI’

 

Şefik Öktem, “Ben 35 yıldan bu yana hayvancılık yapıyorum. Ayrıca kurbanlık hayvan satıyorum. Kurbanlık piyasası bu sene pekiyi değil memnun değiliz ama başka da yapacak bir şey yok. İdare ediyoruz. Hayvancılıktan başka işimiz yok. Kurbanlık ilk satışımı yaptım. 1 ton 100 kilo danamı pazarlık yaparak 24 bin liraya sattım. Kendisine hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

 

‘KURBAN KESEMEYEN VATANDAŞLARIMIZA 7 HİSSEDAR OLARAK DAĞITACAĞIZ’

 

Aşkın Kurt, “1 ton 100 kiloluk kurbanımızı aldık. Allah’ta bize kurbanımızı Kurban Bayramı’nda kesmeye nasip etsin. Gerçekten çok güzel bakmış danasına. 28 aylık olan bu dana 1 ton 100 kilo rahat var. Bende 7 kişinin vekaletini aldım ve 7 hisseli bu danayı keseceğiz.  Kestiğimiz bu kurbanı da Kurban Bayramı’nda kurban kesemeyen vatandaşlarımıza 7 hissedar olarak dağıtacağız. Allah nasip ederse seneye yine kurbanımı aynı yerden alacağım. Pazarlık yaparak kurbanımızı aldık. Abimde memnun. Yüzü gülüyor. 24 bin liraya anlaştık. Bu yılda ilçede en büyük danayı almak bana nasip oldu. Şimdi bu danayı kamyona nasıl yükleyeceğiz onu bilmiyorum. Yüklerken de bir kaçarsa bu dana yakalayamayız. Hayırlısı olsun. Bayram sabahı kesmek nasip olsun inşallah” dedi.

 

 

 

Haber / Murat YAYIN