Trakya'ya Mısırın Aga'sı Geliyor projesi farkındalık oluşturdu

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 2018-2019 yıllarında Kırklareli'ne bağlı Pehlivanköy'de İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü taraf?

GÜNDEM 18.07.2020 14:20:00 0
Trakya

 

 

Müdürlükten yapılan açıklamada, “Üreticilerimizin yerli ve milli mısır çeşitlerine olan ilgisi her geçen gün artmış ve proje ile istenilen hedeflere ulaşılması sağlanmıştır. Yerli mısır tohumlarının yaygınlaştırılması amacıyla farklı yerleşim yerlerinde demonstrasyon çalışmalarına devam edilmektedir. Sakarya Mısır Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünce geliştirilen yerli mısır tohumlarının üreticilere tanıtılması amacıyla Kırklareli merkez ilçeye bağlı Armağan Köyü’nde Hacıbey, Aga, Ada-523 ve Pehlivan çeşitlerinden oluşan ve her çeşit için yaklaşık 1'er dekardan olmak üzere toplam 4 dekarlık bir alanda  11 Mayıs tarihinde kurulan demonstrasyondaki silajlık mısır çeşitleri umut verici şekilde gelişmektedir” denildi.

 

“GELECEK AÇISINDAN UMUT VERİCİ”

 

Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü kontrolünde yürütülen çeşit demonstrasyonu aynı zamanda mısırda damlama sulama yönteminin Armağan Köyü’nde ilk ve tek olması sonucu üreticiler açısından da önemli olan uygulama başarılı bir şekilde yürütülmektedir.Sürekli denetimde olan demostrasyon 14 Temmuz tarihinde yerinde kontrol edilmiş ve gelişmesi değerlendirilmiştir. Silajlık yerli mısır çeşitlerinin bugüne kadar gelişmesi gelecek açısından umut verici olup aynı zamanda damlama sulama metodunun başarı ile uygulanmasıyla da toprak ve su kaynaklarımızı koruyan yöntemlerin çiftçilerimizce benimsenmesi ve bu yönde alışkanlık kazandırılması açısından da önemlidir.Demonstrasyon kontrollerimiz hasat tamamlanıncaya kadar devam edecek. Sonuçlar, Tarla Günü etkinliğinde üreticilerimizle paylaşılacak” denildi.

 

 

 

Haber / Ruşa ELMA