TBMM Başkanı Şentop, iş dünyası temsilcileriyle buluştu

İkinci kez Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık görevine seçilen AK Parti Tekirdağ Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Şentop, yeniden TBMM başkanlığına seçilmesinin ardından ilk tek geldiği memleketi

GÜNDEM 18.07.2020 12:57:00 0
TBMM Başkanı Şentop, iş dünyası temsilcileriyle buluştu

 

 

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nı temsil ederek iş dünyası temsilcileriyle buluşan Prof. Dr. Mustafa Şentop, Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, Meclis Başkanı Erdim Noyan ile Meclis Üyeleri, Komite Başkanları ve Genel Sekreter İbrahim Karağöz tarafından karşıladı. Ziyarette Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel, Çiğdem Koncagül, Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, Çorlu İlçe Emniyet Müdürü Serdar Kurtoğlu, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, AK Parti İl Başkanı Mestan Özcan, AK Parti 26. Dönem Milletvekili Metin Akgün ile Trakya’daki oda ve borsa başkanları da yer aldı.

 

 

 

“BÖLGEMİZ GÜCÜNE GÜÇ KATMAYA DEVAM EDECEK”

 

Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, yeniden TBMM Meclis Başkanlığı görevine seçilmesinden dolayı Prof. Dr. Mustafa Şentop’u tebrik ederek “Ülke sanayisinin lider kenti Çorlu’muzda sizleri tekrar ağırlamaktan büyük bir onur ve mutluluk duyuyoruz. Bugün burada kamu-özel sektör temsilcileri olarak bir aradayız. Sayın TBMM Başkanımızın liderliğinde bu birlik ve beraberliğimizi yürüttüğümüz sürece bölgemiz gücüne güç katmaya ve Türkiye ekonomisinin sürükleyici gücü olmaya devam edecektir” dedi.

 

“BÜYÜK MESULİYETLERİN BİLİNCİNDEYİZ”

 

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası hakkında da bilgiler veren Volkan, “Odamız Türkiye'nin ilk odalarından biri olup, bugün yine tarihi günlerinden birini yaşıyor. Çorlu Ticaret ve Sanayi odası olarak; hızla gelişmekte olan Çorlumuzun; odamıza getirdiği ve getireceği büyük mesuliyetlerin bilincindeyiz. İkinci kez Meclis Başkanı seçilmenizin ardından Çorlumuzda bölgemizin kamu ve özel sektör temsilcileri ile buluşmanız birlikte çalışma gayreti gösteren bizler için enerjimizi artıran çok önemli bir gelişmedir” dedi.

 

“SANAYİNİN BAŞKENTİ ÇORLU’DUR”

 

Amaçlarının Çorlu’ya en iyi hizmeti vererek, katma değer yaratarak en yüksek memnuniyeti sağlamak olduğunu dile getiren Volkan, “Bölgemizi tanıtırken Türkiye’nin başkenti Ankara, sanayinin başkenti ise Çorlu’dur diyoruz” ifadelerini kullandı. Çorlu’ya katkı sağlamak açısından hep beraber Çorlu’nun ekonomisini daha ileriye götürmek için çaba harcadıklarını söyleyen Volkan, “Odamız üyeleri ile birlikte, ortak aklın önemine inanarak, faaliyetlerini ülkemizin menfaatleri doğrultusunda sürdürmeye dün olduğu gibi, bundan sonra da devam edecektir” dedi.

 

“SALGINI EN AZ ZARARLA ATLATAN ÜLKELERİN BAŞINDA GELİYORUZ”

 

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop da Çorlu’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Bir kez daha TBMM Başkanlığı görevini yapacak olmanın mutluluğu ve gururu içindeyim. Vatanımıza ve şehrimize hayırlı olmasını temenni ederim” dedi. Çorlu’nun gerek sanayisi gerekse konumu olarak hem ülkemiz hem Tekirdağ adına çok önemli bir noktada bulunduğunu söyleyen Şentop, koronavirüs nedeniyle ülkemizin diğer dünya ülkeleri gibi zorlu bir süreçten geçtiğini söyledi. Küresel anlamda maddi ve manevi olarak oldukça zorlu bir sürecin yaşandığını ve halen yaşanmaya devam ettiğini söyleyen Şentop, “Salgını en az zararla atlatan ülkelerin başında biz geliyoruz” dedi.

 

“TÜRKİYE BU SÜRECİ İYİ BİR ŞEKİLDE GEÇİRDİ”

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde bu süreci çok iyi bir şekilde geçirdiğini söyleyen TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, iş dünyasına yönelik olarak yapılan destek paketlerinin geleceğe bakış noktasında şirketlerin ayakta kalmasını sağladığını söyledi. Bu süreçte halkın da elinden gelenin en iyisini yaparak pandemi sürecini kendi içinde en iyi şekilde yönettiğini dile getiren Şentop, “İnşallah en kısa zamanda tamamen salgından kurtulmuş sağlıklı günlerde tekrar bir araya geleceğiz” dedi. Toplantıda Trakya’daki oda ve borsa başkanları sektörel bazdaki sorunlarını Şentop’a iletti.

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU