Hayalini gerçekleştirmek için hayat hikayeleri topluyor

Kırklareli Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı Bölümü'nde okuyan Berker Işıldak (23), gelecekte adını Ada koymayı düşündüğü çocuğuna doğum günü hediyesi vermek amacÄ

GÜNDEM 17.07.2020 17:38:00 0
Hayalini gerçekleştirmek için hayat hikayeleri topluyor

 

 

Otostop çekip kamp kurarak, pijamayla dünyayı gezen BerkerIşıldak, “Gelecekteki çocuğum Ada için hayat hikayeleri ve felsefeler topluyorum.Bunları kitap haline getirerek, çocuğuma 18 yaş doğum günü hediyesi vermek istiyorum.Bugüne dek 3 yılda 9 ülke ve 122 şehir gezdim. Hayat üzerine şu ana kadar 5 bine yakın özlü söz topladım ve yaklaşık 11 bin kişiyle tanıştım” dedi.

 

“TÜRKİYE TURUNA AĞIRLIK VERDİM”

 

Macerasının üniversitede Hazal adlı arkadaşının kendisine hediye ettiği Turgut Uyar posteriyle başladığını da kaydeden Işıldak, “Posterin yanına arkadaşlarımın sevdikleri sözleri yazmalarını istedim ve sonrasında bu isteğimi arkadaşlarımla sınırlandırmadım” dedi.Çin’de ortaya çıkan ve tüm dünyayı tehdit eden koronavirüs salgını sonrası sınırların kapanmasıyla Türkiye turuna ağırlık verdim. Şu anki durağım Antalya'nın Alanya ilçesi. İlçeyi çok beğendim. Alanya'da görülmesi gereken her yeri gezeceğim” dedi.

 

“BİRÇOK YERİ ÜCRETSİZ GEZME ŞANSI YAKALADIM”

 

Pijamalarıyla gezmesinin nedenini de anlatan Işıldak, “İnsanlar bana pijama hediye ediyorlar. Hediye ettikleri pijamalarla yurt dışına çıkıyorum. Gitmeyi istedikleri yerlerde fotoğraf çekiyorum ve çektiğim fotoğraflara onları etiketliyorum. Aslında onlar gezemedikleri yeri benimle beraber gezmiş oluyor" dedi. Işıldak, “Normalde şu an Avrupa turunda olmam gerekiyordu, ama olmadı. Mart ayında Brezilya, Arjantin'e gidecektim. Şu anda Türkiye'de gezilmesi gereken yerlerin hepsini görmeye çalışıyorum. Sonraki süreçte Avrupa'yı ve dünyayı gezmeye devam edeceğim. Farklı kültürlerle insanları tanıyarak Ada'ya hayat felsefeleri bırakacağım. Kendimi de elimden geldiği kadar geliştirmeye çalışacağım. 1.5 ay boyunca Doğu Karadeniz'i gezmiştim. Doğu Karadeniz'de sadece 48 TL harcadım. Gittiğim yerlerde, Ordu'da, Giresun'da fındık bahçesinde, Rize'de çay bahçesinde çalıştım. Bunun sayesinde birçok yeri ücretsiz gezme şansı yakaladım. İnsanların tarlalarında çalışıyordum, onlar da bana akşam yemeği ve kalacak yer ayarlıyordu, ama yine çadırımda kalıyordum" ifadelerini kullandı.

 

Haber / Ruşa ELMA