Yok olmaya yüz tutmuş kültür varlıkları restore ediliyor

Miras Atölyesi II projesini sürdüren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, il genelinde yok olmaya yüz tutmuş kültür varlıklarını restore ediyor. Restorasyon çalışmalarını inceleyen Tekirdağ Büyü

GÜNDEM 17.07.2020 11:49:00 0
Yok olmaya yüz tutmuş kültür varlıkları restore ediliyor


 

Proje kapsamında Şarköy’ün Uçmakdere ve Güzelköy mahallelerinde bulunan kültür varlıklarının restorasyonunda büyük ilerleme sağlandığını, Uçmakdere Mahallesi’nde yapıldığı dönemin mimari anlayışını yansıtan tarihi ahşap binanın aslına uygun bir şekilde restore edildiğini belirten yetkililer, Restorasyonun ardından tarihi ahşap binanın Uçmakdere’ye değer kattığını kaydetti.

 

RESTORASYON DEVAM EDİYOR

 

Güzelköy’de erken dönem Osmanlı Mimarisinin özelliklerini taşıyan kiremit çatılı cami ve özgün formunu korumayı başaran hamamın restorasyonunun da devam ettiğini kaydeden yetkililer, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla Uçmakdere ve Güzelköy’ün, turistler için yeni ziyaret noktalarına kavuşacağını dile getirdi. Yetkililer, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 2014 yılında hayata geçirilen Kırsal Turizmi Geliştirme Projesinin ileriki aşamalarında, doğal güzelliklere ve kültürel zenginliklere sahip olan kırsal mahallelerinin doğa ve kültür turizmi ile gastronomi turlarının uğrak yeri haline getirilmesinin hedeflendiğini ifade etti.

 

KIRSAL TURİZM AÇISINDAN BÜYÜK POTANSİYELE SAHİP

 

Restorasyon çalışmalarını inceleyen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da turizmin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin 5 temel vizyonu arasında yer aldığını kaydetti. Tekirdağ’ın doğal güzelliklere ve kültürel zenginliklere sahip olmasının yanı sıra kırsal turizm alanında da büyük bir potansiyele sahip olduğunu ifade eden Başkan Albayrak, bu potansiyeli değerlendirmek amacıyla Kırsal Turizmi Geliştirme projesini hayata geçirdiklerini ve 6 yıl içerisinde büyük ilerleme kaydettiklerini söyledi. Kültür varlıklarının restorasyonuyla turistler tarafından ziyaret edilebilecek yerlerin sayısının artmış olacağını dile getiren Albayrak, hedeflerinin Tekirdağ’ı, kırsal turizmin önde gelen merkezlerinden biri haline getirmek olduğunu belirtti.

 

 

Haber / Menşure KARDEŞ