AK Parti Kapaklı İlçe Başkanlığı'na Recep Biyik atandı

AK Parti Kapaklı İlçe Başkanlığı'na atanan ve mazbatasını AK Parti Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir'in elinden alan Recep Biyik "Bu kutsal görevde Kapaklı için çalışacağım. Hep

GÜNDEM 9.07.2020 11:56:00 0
AK Parti Kapaklı İlçe Başkanlığı



Geçtiğimiz yıl aralık ayında Ercan Üçel’in AK Parti Kapaklı İlçe Başkanlığı görevinden alınmasının ardından bu görevi vekaleten Mehmet Aymak yürütüyordu. Kapaklı İlçe Başkanlığına, bir dönem Küçükçekmece İlçe Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan, Küçükçekmece Belediye Meclis Üyeliği yapan, 2014 ve 2019 yerel seçimlerinde de AK Parti'den Kapaklı Belediye Başkan aday adayı olan Recep Biyik atandı. 


MAZBATASINI ALDI


AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan ile birlikte Ankara’ya giden Recep Biyik, mazbatasını AK Parti Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir’in elinden aldı. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teveccühü ile Kapaklı İlçe Başkanlığı’na Recep Bıyık’ın atandığını söyleyen İl Başkanı Mestan Özcan “Kendisini tebrik ediyor, Kapaklımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi. 


BAZI PARTİLİLER TEPKİ GÖSTERDİ


Kapaklı İlçe Başkanlığı için; Ali Yücel, İshak Şukla, Tahir Eke, Akın Yılmaz, Mutlu Canbaz, Sefer Demir, Kemal Özel, İsmet Şimşek, Özkan Yücel, Muammer Doğan ve Ceylan Yanar olmak üzere mevcut 11 aday adayı bulunurken, İstanbul’dan bir ismin ilçe başkanlığına getirilmesine tepki gösteren bazı partililer, mevcut ilçe başkan aday adaylarının içerisinden bir ismin seçilmemiş olmasındaki gizemi çözemediklerini kaydettiler. 


SÜREÇ GÖSTERECEK


Kapaklı doğumlu olan fakat 50 yıldan bu yana İstanbul’da yaşadığı öğrenilen, 2014 ve 2019 yıllarında Kapaklı Belediye Başkan Aday Adayı olup sonrasında İstanbul’a dönen Recep Biyik’ın ilçe başkanı olarak atanmasıyla birlikte bundan sonraki hayatını Kapaklı’da geçirip geçirmeyeceğini ise süreç gösterecek. İstanbul’dan ithal ilçe başkanının önümüzdeki süreçte potansiyel belediye başkan adayı olup olmayacağı da siyasi kulislerde şimdiden tartışılmaya başlanan konuların başında yer alıyor.


TEŞEKKÜR ETTİ


İlçe Başkanlığına atanmasının ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Recep Biyik  “Kuruluşundan itibaren farklı kademelerinde onurla ve şerefle görev yaptığım AK Parti çatısı altında bugün yeni bir başlangıca Bismillah diyor ve milletimize hizmet adına AK Parti Kapaklı İlçe Başkanlığı görevine başlıyorum. Bu onurlu aynı zamanda sorumluluğu ağır göreve şahsımı layık gören Genel Merkez Teşkilat Başkanımız Sayın Erkan Kandemir’e ve destekleri ile şahsıma teveccüh gösteren Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımız Sayın Prof. Dr. Mustafa Şentop’a, Genel Merkez MKYK Üyesi ve Tekirdağ Milletvekilimiz Sayın Mustafa Yel’e, Genel Merkez Kadın Kolları MKYK Üyesi Tekirdağ Milletvekilimiz Sayın Çiğdem Koncagül’e, Tekirdağ İl Başkanımız Sayın Mestan Özcan’a, Kapaklı Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Çetin’e, Kapaklı’nın kadirşinas teşkilatına, her daim yanımda olan aileme ve dostlarıma en kalbi teşekkürlerimi ve muhabbetlerimi sunuyorum” dedi. İlçe Başkanı Recep Biyik, “Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak adına çizmiş olduğu 2023-2053-2071 hedefleri doğrultusunda, birlik ve beraberliği, istişareyi, samimiyeti, fedakarlığı, nitelikli ve çözüm odaklı bir çalışma anlayışını şiar edinerek, Kapaklı ilçemizde yaşayan her bir vatandaşımızın gönlünü fethetmek adına çıktığımız bu yolda Rabbim yar ve yardımcımız olsun” ifadelerini kullandı. 


Haber / Gülveren ALTUNOĞLU