Kızılpınar Jandarma Karakolu'nun temeli atıldı

Kızılpınar'da yapımına geçtiğimiz ay başlanan Kızılpınar Jandarma Karakol Komutanlığı Hizmet Binası'nın temeli bugün Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım'ın katılımı ile at?

GÜNDEM 2.07.2020 17:56:00 0
Kızılpınar Jandarma Karakolu

 

 

Saat 14.00’da düzenlenen temel atma töreni, hizmet binası hakkında yapılan bilgilendirme ile başladı. Tekirdağ’a bağlı Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk sahasında bulunan Kızılpınar Mahallesi’nde son yıllarda büyük bir nüfus hareketliliği yaşandığı belirtilerek bu kapsamda Türkiye İstatistik Kurumu verileri baz alınarak yapılan araştırma neticesinde mahallenin nüfusu 2014 yılında yüzde 16 artarak 25 bin 213’e, 2015 yılında yüzde 14 artarak 29 bin 670’e, 2016 yılında yüzde 15 artarak 34 bin 384’e, 2017 yılında yüzde 16 artarak 38 bin 103’e, 2018 yılında yüzde 9 artarak 40 bin 433’e yükseldiği, bu yükseliş eğiliminin devam edeceğinin değerlendirildiği ifade edildi.

 

 

2019’DA GEÇİCİ OLARAK HİZMET VERMEYE BAŞLADI

 

Kızılpınar Mahallesi’nde bulunan geçici Jandarma Asayiş Karakol Komutanlığı’nın 24 Aralık 2019 tarihinden itibaren Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım’ın onayı ile belediyeye ait binada hizmet verdiği belirtilirken, çoğu ilçeden büyük bir nüfus oranına sahip Kızılpınar Mahallesi’nde hukuk devleti olmanın bir gereği olarak sosyal hakların korunduğu, emniyet ve asayişin sağlandığı, vatandaşların kendisini güvende hissedebileceği hususlar çerçevesinde kamu düzeninin sağlanması maksadıyla Kızılpınar Jandarma Karakol Komutanlığı’nın teşvik edilmesi değerlendirilerek gündeme alındığı ve çalışmalara başlandığı kaydedildi.

 

EYLÜL'DE HİZMETE AÇILMASI PLANLANIYOR

 

Bu çalışmalar ve değerlendirmeler sonucunda Jandarma Genel Komutanlığı’nın teklifi ve 20 Mart 2018 tarihli İçişleri Bakanının onayıyla Kızılpınar Mahallesi’nde karakol komutanlığı kurulması talimatının verildiği, alınan onayın ardından ilgili kurumlarca arsa temini çalışmalarına başlandığı ve Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ve Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’ın katkılarıyla 17 Şubat 2020 tarihinde 2719 metrekare taşınmaz üzerine hizmet binası yapılmak üzere arsanın tahsisinin yapıldığı ifade edilerek, Jandarma İstihkam İnşaat Komutanlığı’nca 1 Haziran tarihinden itibaren 2 katlı 1570 metrekare kullanım alanlı karakol hizmet binası çalışmalarına başlandığı, Eylül 2020’de teslim edilerek hizmete açılmasının planlandığı kaydedildi.

 

 

“HEP BİRLİKTE AÇILIŞINI YAPACAĞIZ”

 

Yapılan bilgilendirmenin ardından konuşma yapan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım “Bu klasik bir temel atma töreni değil. TBMM başkanlığının bir seçim süreci var. O yüzden siyasilerimiz de oradalar. Ama inşallah 3 ay sonra buradaki inşaat bitecek ve sayın TBMM Başkanımızla, siyasilerimizle, belediye başkanlarımızla daha geniş bir program yaparak bu binamızın açılışını yapacağız. Bugün hayırlı olsuna geldik” dedi.

 

“BURAYA AYRI BİR ASAYİŞ BİRİMİ GEREKİYOR”

 

Kızılpınar Mahallesi’nin Tekirdağ’ın ve Çerkezköy’ün büyüyen bir bölümü olduğunu kaydeden Vali Yıldırım “Şehir merkezinden de bir miktar uzak. Buraya ayrı bir asayiş birimi gerekiyor. Onun için sayın Bakanımız Süleyman Soylu Beyin, Jandarma Genel Komutanımız Arif Çetin paşamızın kabul ve tasdikleriyle, bizim önerimizle böyle bir yapılanmaya gidildi. Bu binayı bitirip bu hizmeti burada görmeye devam edeceğiz. Arkadaşlarımızın çok büyük gayretleri var. Arsanın kazandırılmasında İlçe Kaymakamımız Atilla Selami Abban’ın, belediye başkanımız Vahap Akay’ın çok büyük emekleri var. Ben kendilerine teşekkür ediyorum. Buradaki yapılanmanın nasıl olması gerektiğine dair, hangi boyutla olması gerektiğine dair de Osman Albayımızın ciddi bir emeği, katkısı var. Kendisine ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.  Burada zaten güvenlik çok büyük bir problem değildi, ama bundan sonra Kızılpınar daha da güvenli olacak” dedi.

 

 

İLK HARÇ ATILDI

 

Dualar ve kurban kesiminin ardından Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ve beraberindeki protokol üyeleri tarafından butuna basılarak temele ilk harç atıldı. Kızılpınar Jandarma Karakol Komutanlığı Binası’nın temel atma törenine Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Alb. Osman Kılıç, İstihkam Tabur Komutanı Murat Erdoğan, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Sertan Topkaya, İlçe Jandarma Komutan Vekili Başçavuş Serkan Yörükoğlu ve Çerkezköy Müftüsü İdris Çatmakaş ile askeri personel katıldı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU