"Çorlu'nun, Tekirdağ'ın tek çöplüğü olmasını kabul etmiyoruz"

İlçede bulunan meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları başkanları ile birlikte ilçede yapılması planlanan çöplük ile ilgili olarak ortak basın açıklaması yapan Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası BaÅ

GÜNDEM 23.06.2020 10:42:00 0

 

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 11 ilçesi, 1 milyondan fazla nüfusu bulunan Tekirdağ’ın tamamının çöpünün döküleceği alanın Çorlu’da yapılmak istenmesini üzülerek öğrendiklerini belirten Volkan, evsel atık bertaraf tesisine kesinlikle karşı olmadıklarını, şehrin içine yapılmasına karşı olduklarını belirterek “Bize göre yapılması gereken;  11 ilçenin çöpü tek bir alana toplanacaksa bu alanın yerleşim merkezlerine uzak, çevreye zarar vermeyecek bir lokasyon olmasıdır. Eğer bu durum mümkün değilse; bu planlanan alanın daha lokal, ilimizin 3 farklı yerinde, her bölgenin kendi çöplerini bertaraf edeceği “yerleşim yerlerine uzak” bir alanda yapılmalıdır” dedi.  Çorlu’nun 11 ilçesi bulunan Tekirdağ’ın tek çöplüğü olmasını kabul etmediklerini belirten Volkan, buraya Tekirdağ’ın tüm çöpünü getirmenin bölgeye yapılacak en büyük kötülük olacağını ifade ederek, “Talebimiz; bir an evvel bu yanlıştan dönülerek, sorunun çözülmesidir” dedi.

 

“İKİ İLÇENİN ÇATIŞMASINA DÖNÜŞMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ”

 

Konunun bu çöplüğün Çorlu’da mı yoksa Süleymanpaşa’da mı yapılması konusu olmadığını söyleyen Volkan “Yaklaşık 3 yıldır bu çöplerin Süleymanpaşa’ya döküldüğünü öğrendik.  Nasıl ki bizler 11 ilçenin evsel atıklarının Çorlu’ya dökülmesini çocuklarımızın geleceği için istemiyorsak, Süleymanpaşa’nın kendi ilçesinde istememesi mücadelesini haklı buluyor ve ayrıca destekliyoruz. Süleymanpaşa' daki çocuklarımızın geleceğine, bizim çocuklarımızın geleceği kadar değer veriyoruz. Konuyu kimsenin iki ilçe çatışmasına dönüştürmesine müsaade etmeyeceğimizin de bilinmesini isteriz. Bu projeyi hayata geçirmeye çalışanlar, Çorlumuzu sahipsiz görmesin. Biz buradayız ve Çorlu’yu çöplük yaptırmamak için mücadele vermeye hazırız.  Çocuklarımızın geleceği tehdit edildiğinde bir araya gelip tek vücut oluyoruz. Hep birlikte Çorlumuzun 11 ilçesi bulunan Tekirdağ’ın tek çöplüğü olmasını kabul etmiyoruz. Bu mücadelede biz elimizden geleni değil, üzerimize düşeni yapmak zorundayız” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU