Süleymanpaşa Sebze ve Meyve Toptancı Hali açıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Süleymanpaşa Sebze ve Meyve Toptancı Hali, düzenlenen açılış ile hizmete açıldı. Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Süleymanpaşa Sebze ve Me

GÜNDEM 20.06.2020 10:12:00 0
Süleymanpaşa Sebze ve Meyve Toptancı Hali açıldı

 

Süleymanpaşa'ya bağlı Karadeniz Mahallesi'nde inşa edilen Süleymanpaşa Sebze ve Meyve Toptancı Hali'nin açılışı, sosyal mesafe kurallarına uyularak yapıldı. Açılışa Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, CHP Tekirdağ Milletvekilleri İlhami Özcan Aygun, Candan Yüceer, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, Tekirdağ Tarım ve Orman İl Müdürü Oktay Öcal, Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odası Sami Kayın, esnaf ve vatandaşlar katıldı.

 

"TEKİRDAĞ HALKININ ESERİDİR"

 

Açılış, Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sami Kayın konuşma yaptı. Sayın'ın ardından konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, halkımızın teveccühü ile göreve geldiğimiz ilk gün Tekirdağ'ın kaderini değiştireceğimizi söylemiştik. Bugün burada yine şehrimiz için bir ilk olan Sebze ve Meyve Halini hizmete açıyoruz. Bu hizmet benim eserim değil, bu hizmet 60 üyesi bulunan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi'nin eseri, bu hizmet bizi bu göreve layık gören Tekirdağ halkının eseridir. Çok güçlü bir dönem yaşıyoruz. Başta TBMM Başkanımız Mustafa Şentop olmak üzere Tekirdağ Milletvekillerimiz önemli görevlerde bulunuyorlar. Siyasi görüş farklılığı gözetmeksizin hepimiz Tekirdağ için güç birliği yapmalıyız" ifadelerini kullandı.

 

"TARIM VİZYONU İÇİN SON DERECE ÖNEMLİ"

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak bundan sonra da Tekirdağ için çalışmaya devam edeceklerini kaydeden Albayrak, "2 adet kapalı Pazar yeri yapacağımızın da müjdesini buradan vermek istiyorum. İlkleri hayata geçiren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak önümüzdeki süreçte de önemli projeleri halkımızın hizmetine sunacağız. Yakın zamanda su ürünleri toptancı halimizi de hizmete açacağız. Tekirdağ'ın 5 adet vizyonundan belki de en önemlisi olan tarım vizyonu için son derece önemli olan, çiftçilerimiz ve sebze meyve üreticilerimiz için son derece önemli olan Süleymanpaşa Sebze ve Meyve Hali'nin tüm üreticilerimize, çiftçilerimize ve halkımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

 

"TEKİRDAĞ'IN İHTİYAÇ DUYDUĞU BİR YATIRIMDI"

 

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım'da yaptığı konuşmada, "Bugün burada açılışını yapacağımız Süleymanpaşa Sebze ve Meyve Toptancı Hali, Tekirdağ’ın uzun zamandır ihtiyaç duyduğu bir yatırımdı. 29 bin 751 metrekare arsa üzerinde bulunan bu büyük ve modern tesisle, Tekirdağ esnafına kaliteli, sağlık standartlarına uygun ve kayıtlı sebze ve meyve temin edilecektir. Pazarlama kanalının uzunluğu,  pazarlama  koşullarındaki  yetersizlikler ve bazı meyve ve sebzelerin  çabuk bozulabilen ürünler olması;  yaş  meyve  ve  sebze  ticaretinde, zayiatın büyük ve masrafların yüksek olmasına sebep olmaktadır. Bu durumda perakende satışta fiyatların artmasına ve fiyatlarda dalgalanmalar olmasına sebep olmaktadır. İnşallah Süleymanpaşa’da açılacak olan bu hal ile bu sorunlar çözülecektir. Hal Binası; 30 adet dükkan, zabıta birimleri, mescit, toplantı odası, 30 adet sandık deposu gibi esnafımızın ihtiyaçlarını karşılayacak pek çok bölümden oluşuyor. Vatandaşlarımız, bu hal ile gıda güvenliğine uygun olarak ürünlerinin tedarikini, dağıtımını ve satışını etkili bir şekilde gerçekleştireceklerdir" dedi.

 

"EKONOMİYE CİDDİ KATKI SAĞLAYACAK"

 

Vali Yıldırım, "Süleymanpaşa Sebze ve Meyve Toptancı Hali ile; meyve ve sebzelerin satışı, serbest rekabet şartları içinde yapılacak; buradaki alışveriş ortamı, satın alınacak ürünlerin halkımıza daha ucuz bir şekilde ulaştırılması sağlayacaktır. Bu hal, tarımla ilgilenen köylerimize faydalı olacak, Tekirdağ’da sebzecilik, meyvecilik, bağcılık gelişecektir. Üreticilerimiz, ürünlerini bu hale getirerek doğrudan satma imkanına kavuşacak, böylece üreticilerimiz, yetiştirdikleri üründen daha fazla kar elde etme imkanına sahip olacaktır. Aynı zamanda yaratmış olduğu istihdam ve meydana getirdiği ekonomik canlanma ile Tekirdağ ekonomisine ciddi katkı sağlayacaktır. Tekirdağ’a bu Sebze ve Meyve Halini kazandıran Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan’ı Kadir Albayrak’a ve diğer yetkililere teşekkür ediyor; üreticilerimize, esnafımıza bol ve bereketli kazançlar diliyorum" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından kurdele kesilerek Süleymanpaşa Sebze ve Meyve Toptancı Hali'nin açılışı yapıldı. Açılışın ardından Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, protokol üyeleri ile birlikte hal binasını gezerek incelemelerde bulundu. 

 

30 İŞ YERİ KAPASİTELİ

 

Hal binası ile ilgili bilgi veren yetkililer, "Toplam inşaat alanı 29 bin 751 metrekare olan Süleymanpaşa Sebze ve Meyve Hali, hal binası, idari bina ve kasa depolama alanı olmak üzere 3 ana bölümden oluşmaktadır. Hal binası, 30 adet 50 metrekare işyeri, sandık deposu ise 30 adet 30 metrekarelik  boş ambalaj depolama alanından oluşmaktadır. Süleymanpaşa Sebze ve Meyve Toptancı Hali bünyesinde ayrıca ağırlık kontrol ünitesi, zabıta bürosu, ilkyardım merkezi, mescit, abdesthane, mutfak, tuvaletler, kafeterya ve 18 araçlık kamyon-tır otoparkı yer almaktadır" dedi.

 

 

 

Haber / Buse SERİN