Kiralık evler için sertifikalar dağıtılmaya başlandı

Keşan Belediyesi'nin öncülüğünde Saros Körfezi'nde başlatılan Sertifikalı Kiralık Ev Dönemi'nde sertifikalar verilmeye başlandı.

GÜNDEM 20.06.2020 11:07:00 0
Kiralık evler için sertifikalar dağıtılmaya başlandı

 

Keşan Belediyesi’nin Saros Körfezi’nde sertifikalı kiralık ev uygulaması ile ilgili çalışmaları tamamlanmasının ardından sertifikaların dağıtımına başlandı. Keşan Kaymakamı Nuri Özder ile Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Erikli’den müracaat eden ve denetimleri tamamlanan kiralık ev sahiplerinin belgelerini teslim etti.

 

İLK BELGELER VERİLDİ

 

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, sertifika dağıtımında yaptığı konuşmada, ”Sertifikalı evlerimizin belgesini vermek üzere Hıfzıssıhha Kurulumuzun tavsiyesi, jandarmamızın takibiyle Erikli’de, Yayla’da Saros Körfezi’ne örnek olması vesilesiyle ilk sertifika belgemizi Sayın Kaymakamız Nuri Özder’le birlikte takdim ediyoruz. Erikli ve Yayla’da kiralanacak evler için bir broşür bastırdık. Bu evlerin konaklama standartlarına uygun olduğunu belirten belgeyi koronavirüsten normalleşme sürecinden sonra ilk sertifikayı veriyoruz. Sertifikamızın çivisini evlerimize çakmaya başladık" ifadelerini kullandı. 

 

"ÖNERİLERİMİZİ SERTİFİKALI EVLERDEN YANA KULLANACAĞIZ"

 

Helvacıoğlu, "Bundan sonra tüm evler böyle olacak ama bütün ev sahiplerine, kiralık evlerimize ve emlakçılarımıza da tüm evlerimizin sertifikalı olmalarını tavsiye ediyoruz. Biz bu evleri oluşturulan reklam mecralarında tanıtımlarını gerçekleştiriyoruz.Sertifikalı evlerden başka Erikli ve Yayla’da başka evlerde kalınmamasını tavsiye edeceğiz. Misafirlerimizin sağlıklı tatil, huzurlu tatil ve güvenli tatil yapabilmeleri için önerilerimizi sertifikalı evlerden yana kullanacağız. Sayın Kaymakamımızın da bu konuda hassasiyeti oldu. Allah razı olsun. Standartları beraber belirledik. Yaklaşık 22 standart belirledik ve bu standartlara göre denetimler gerçekleştiriliyor.” dedi.

 

"DENETLEYECEĞİZ"

 

Keşan Kaymakamı Nuri Özder de, standarda uygun hazırlanan evlerin sertifikalarını Keşan Belediyesi ile birlikte verdiklerini kaydederek, "Bizler de tüm yazlık sahiplerine standartlara uyması ve sertifika için müracaat etmelerini öneriyoruz. Böylece gelen konuklar için daha güvenli ve sağlıklı bir tatil yapma fırsatı oluşturuluyor. Bu sertifikasyon döneminin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. Erikli ve Yayla’da sertifikalı ev sayısını artırmak için büyük bir çalışma yürüttüklerinin altını çizen Mustafa Helvacıoğlu, "Sertifikalı ev modelinde ev sahibimizle, emlakçılarımızla, apart sahiplerimizle birlikte çalışıyor ve hareket ediyoruz. Kaymakamlığımızın, Jandarmamızın bize bu anlamda büyük destekleri oluyor. Emlak sektörümüz de bize çok ciddi katkı sunuyor ve önayak oluyor. Kiralamaların ardından dezenfeksiyon ve temizliğe çok  ciddi önem gösteriliyor. 4 saat sonra ev hijyeni sıfırdan sağlanıyor ve dezenfekte ediliyor. Standartları Keşan Belediyesi olarak denetleyeceğiz. Emlakçılar ve ev sahiplerimiz arasında hizmet yarışı başladı” dedi.

 

Haber / Ruşa ELMA