Şentop: 15 Eylül'de hizmete açılacak

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, AK Parti tarafından yeniden TBMM Başkanlığı'na aday gösterilmesinin ardından Cuma akşamı geldiği memleketi Tekirdağ'da protokol üyeleri ve Tekirdağlıla

GÜNDEM 20.06.2020 16:46:00 0
Şentop: 15 Eylül

Cuma akşamı saat 19.00’da Çorlu Atatürk Havalimanı'nda Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel ve Çiğdem Koncagül ile protokol üyeleri ve Tekirdağlılar tarafından karşılanan Şentop, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bugün AK Parti Grup Başkan Vekili ve Grup Başkanı arkadaşlarımız kendi aralarındaki istişarelerinde, ikinci dönem için Meclis Başkanlığına adaylığımı desteklediklerini ifade ettiler” dedi.

 

DESTEKLEYECEKLERİNİ İFADE ETTİLER

 

TBMM Başkanı Şentop, bundan önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ziyaret ettiğini anımsatarak “Kendisiyle görüştük. Önümüzdeki dönem için destekleyeceklerini ifade ettiler. Huzurlarınızda kendisine çok teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar. Onun öncesinde de Sayın Cumhurbaşkanımız ile görüştük. O da tensiplerini, takdirlerini devam yönünde ifade ettiler. Huzurlarınızda şahsım ve bütün Tekirdağ adına Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 

“TEKİRDAĞ’IMIZA GÖSTERİLEN AKALANIN BİR GÖSTERGESİDİR”

 

TBMM Başkanlığına adaylığı konusunda resmi süreçlerin başlayacağını ifade eden Şentop, daha sonra Meclis Genel Kurulu'nda seçim yapılacağını, muhtemelen 7 Temmuz günü sonucun beli olacağını belirterek “Şimdiden dualarınızı, desteklerinizi, her zaman ifade ettiniz, tekrar devamını Cenab-ı Hak'tan istiyorum. Allah mahcup etmesin. Bu sadece benim şahsıma tevcih edilen bir görev değil, bu Tekirdağ’ımıza yönelik bir ilginin, alakanın göstergesidir. Bunu böyle kabul ediyorum” dedi.

 

BELEDİYE BAŞKANLARINDAN ŞENTOP’A ZİYARET

 

TBMM Başkanı ve 30. Dönem AK Parti TBMM Başkan Adayı Prof. Dr. Mustafa Şentop, cumartesi günü de Tekirdağ’da çeşitli ziyaret ve temaslarda bulundu. Ziyaret ve temaslar öncesi, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Hayrabolu Belediye Başkanı Dr. Osman İnan, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ve Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, AK Parti Tekirdağ İl Başkan Vekili Mülahim Kuru ile birlikte, Şentop’u TBMM Tekirdağ Çalışma Ofisi’nde ziyaret etti.

 

“TEKLİF İLE YARALAR SARILMIŞ OLACAK”

 

Tekirdağ programı kapsamında Sanayi ve Ticaret Odası’nı ziyaret eden Şentop, Yassıada kararlarının yok sayılmasıyla ilgili kanun teklifinin Meclis'e sunulduğunu hatırlatarak, “Yassıada teklifi, salı günü Meclis Genel Kurulu'na gelecek. Teklif ile yaralar sarılmış olacak” dedi.

 

ŞEHİR HASTANESİ İNŞAATINI İNCELEDİ

 

Ziyaretlerini Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile sürdüren Şentop, 2018 yılı Nisan ayında yapımına başlanan Tekirdağ Şehir Hastanesi inşaatında da incelemelerde bulunarak Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Cengiz Becerir'den çalışmalar hakkında bilgi aldı. Hastanenin haziranda bitirilmesinin planlandığını ancak salgın nedeniyle çalışmaların yavaşladığını kaydeden TBMM Başkanı Şentop, “İnşallah hastane 15 Eylül'de devreye alınacak. Tekirdağ'ımız için büyük bir ihtiyaç” dedi. 3 farklı binada hastane hizmeti verileceğini söyleyen Şentop, “Bu hastaneler 566 yataklı hastane olarak 15 Eylül'den itibaren Tekirdağlı vatandaşlara hizmet verecek” dedi. TBMM Başkan Prof. Dr. Mustafa Şentop, Tekirdağ Ticaret Borsası’nı da ziyaret etti.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU