Ata: Çamur at izi kalsın mantığıyla atılan iftiradır

CHP Marmaraereğlisi İlçe Başkanı Tolga Çalışkan, Marmaraereğlisi Belediye Garajı'nda belediyeye ait olmayan araçlara bakım yapıldığını iddia ederek CHP'li meclis üyeleri vasıtasıyla bu id

GÜNDEM 19.06.2020 11:39:00 0
Ata: Çamur at izi kalsın mantığıyla atılan iftiradır

 

 

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda gündeme gelen Marmaraereğlisi Belediyesi hakkındaki iddialara cevap verdi.

 

"BİLGİ VE BELGEYE DAYANDIRILMADAN GÜNDEME GETİRİLDİ"

 

Konuyu adli yoldan halledeceğini kaydeden Belediye Başkanı Hikmet Ata, "Marmaraereğlisi CHP İlçe Başkanı Tolga Çalışkan, Marmaraereğlisi Belediye Garajı’nda belediyeye ait olmayan araçlara bakım yapıldığını söyleyerek bahsi geçen araçların kime ait olduğunu ve şahsa özel araçlara bakım yapılıp yapılmadığını herhangi bir bilgi ve belgeye dayandırmadan Belediye Haziran Ayı Meclis Toplantısı’nda CHP Meclis Üyeleri tarafından gündeme getirilmesini sağladı. Bahsi geçen araç plakasının 2018 yılında satılmış olup, o tarihten bu zamana kadar geçen süre içinde trafikte boşta bulunmaktadır.  Önceki yönetim döneminde çekilen fotoğraf ‘çamur at, izi kalsın’ mantığı ile bize atılmış bir iftiradır’’ ifadelerini kullandı.

 

"IHLAMUR AĞAÇLARI NEREYE DİKİLDİ?"

 

Ata, "Bize atılmak istenen iftiralara istinaden bende kendisine bir soru sormak istiyorum. Tolga Çalışkan’ın 27 bin TL'lik fatura karşılığında Marmaraereğlisi Belediyesi'ne satmış olduğu ıhlamur ağaçları nereye dikilmiştir? Yoksa ağaçlar hiç getirilmemiş midir? Ya da türbeler yoluna dikilen Saray Orman İdaresi’nde hibe olarak verilen ve önceki yıllarda dikilen ağaçları bu fatura bedeli olarak mı göstermişlerdir? Bizler bunu ağaçların Çalışkan tarafından getirilmediğini zaten biliyoruz. Bu konuda adliyeye giderek hakkımızı o şekilde arayacağız, size de tavsiyem sizde bu şekilde yaparak adliyeye başvurun’’ ifadelerini kullandı.

 

"SÖZÜ GEÇEN PARALARIN NEREYE GİTTİĞİNİ BULACAĞIZ"

 

Ata,  "Ayrıca önceki dönemde belediyede çalışarak, belediyeye fatura kesen çalışanların ödemeleri belediye bütçesinden yapılmış ancak kendilerine tek bir kuruş dahi para verilmemiştir. Bu, adı geçen kişilerin kendi beyanlarıdır. Yapılan tüm bu ödemeler nereye gitmiştir? Ödeme yapılan kişilerin isimleri ve yapıldığı iddia edilen tüm tutarlar elimizde belgeli olarak bulunmaktadır. Bahsi geçen kişiler şuan sağdır. Bu ve bunun gibi belgeler toplamı yaklaşık olarak 5 milyon 400 bin tutarındadır. Bu belgelerin tümü ile hukuksal yollara başvurarak burada sözü geçen paraların nereye gittiğini bulacağız’’dedi.

 

NEDEN SESSİZ KALDINIZ?

 

CHP İlçe Meclis Üyelerine de soru soran Ata, "Siz tüm bunlar olurken belediye meclis üyesiydiniz. Neden sesinizi çıkarmadınız ve sessiz kaldınız? Olan bitenlerden hiç mi haberiniz olmadı. Benim yetim hakkı yediğimi iddia edenlere en iyi cevabı mahkemede hakimler verecektir. Ayrıca yine eski yönetim de satılan 114 tane arsa bulunuyor. Bunları da biliyoruz. Ayrıca Tolga Çalışkan’ın daha önce belediye de bir odası olduğunu ancak belediye de çalıştığına dair hiçbir kayıt olmadığını biliyoruz. Belediye bünyesinde çalışmadığına göre kendine neden bir oda verildi?  Çalışkan belediye de ne sıfatla kendine bir oda edindi? Biz şimdiye kadar her zaman hak ve hukuk yolundan ayrılmadık. Dolayısıyla biz mi yetim hakkı yedik, yoksa yetimin hakkını mı savunduk bunlar mahkeme yoluyla ortaya çıkacak. Bunları açıklamakta ki amacımız hem sizi hem vatandaşlarımızı bilgilendirmek" dedi. 

 

Haber / Yakup KARATEPE