Tekirdağ'da hakim ve savcıların görev yeri değişti

Hakimler ve Savcılar Kurulu Birinci Dairesi tarafından, Adli ve İdari Yargı 2020 Yılı Ana Kararnamelerine ilişkin çalışmalar tamamlanarak karara bağlandı. Tekirdağ'da Cumhuriyet Başsavcısı Güngö

GÜNDEM 18.06.2020 12:52:00 0
Tekirdağ

 

 

Adli Yargı Kararnamesi ile Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Güngör Karakoç Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği’ne atanırken, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcı Vekili Soner Gül de Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atandı. Çerkezköy’de de 8 cumhuriyet savcısı ile 7 hakimin görev yeri değişti. Çerkezköy Cumhuriyet Savcılarından Muhammed Yasin Arı Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Savcılığı’na, Yavuz Beyaztaş Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Üyeliği’ne, Yunus Özdemir Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı’na, Muhammed Bekir Albora Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Savcılığı’na, Ömer Faruk Görk  İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na, Muharrem Kılıç İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcılığı’na, Eren Kıraç Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı’na, Doğan Emre Kılıç İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na atandı.

 

ÇERKEZKÖY’DE 7 HAKİMİN GÖREV YERİ DEĞİŞTİ

 

Çerkezköy Hakimlerinden Burak Sertoğlu Büyükçekmece Hâkimliği’ne atanırken, Mahmut Dağ Sakarya Hâkimliği’ne, Büşra Akdoğan Arı Gaziosmanpaşa Hâkimliği’ne, Nurettin Buran İstanbul Anadolu Hâkimliği’ne, Mücahit Çakır İstanbul Anadolu Hâkimliği’ne, Orhan Dinç Adana Hâkimliği’ne ve Gülçin Binbir İstanbul Anadolu Hâkimliği’ne atandı. Silvan Hâkimi Selda Akgül, Yığılca Hakimi Kamile Koçak Uzun, Gölpazarı Hâkimi Ayşe Çiğdem Tezeller Arıkan Çerkezköy Hakimliğine atanırken, Göle Hâkimi (Adalet Bakanlığı Yetkili Tetkik Hâkimi) Selim Babavatan da Çerkezköy Cumhuriyet Savcılığına atandı. Yeni kararname ile Çınar Cumhuriyet Savcısı Abdulkadir Acar, Zara Cumhuriyet Savcısı Sibel Ay ve Hizan Cumhuriyet Savcısı Gökhan Karakaş da Çerkezköy Cumhuriyet Savcılığı’na atandı.

 

TEKİRDAĞ’DA 5 SAVCI İLE 10 HAKİMİN GÖREV YERİ DEĞİŞTİ

 

Kararname ile Tekirdağ Adliyesi’nde görev yapan 5 cumhuriyet savcısı ile 10 hakimin görev yeri değişirken, Tekirdağ Cumhuriyet Savcılarından Cenk Cömerter Van Bölge Adliye Mahkemesi Üyeliği’ne, Erkut Şahin Uzunköprü Cumhuriyet Savcılığı’na, Meltem Acındı Taşlıçay Cumhuriyet Savcılığı’na, Mehmet Kaan Güllü Çine Cumhuriyet Savcılığı’na, Mehmet Salih Güler Samsun Cumhuriyet Savcılığı’na atandı. Hâkimler ve Savcılar Kurulu Birinci Dairesi tarafından hazırlanan kararname ile Tekirdağ Hakimlerinden Bahtiyar Pekmezcioğlu Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi Üyeliği’ne, Yunus Aras Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Üyeliği’ne, Abdulkerim Durmuş Aralık Hakimliği’ne, Dilek Bıyık Suluova Hakimliği’ne,  Barış Yalçın Korkuteli Hakimliği’ne, Muhammed İkbal Geyik Ceylanpınar Hakimliği’ne, Bayram Akkurt Solhan Hâkimliği’ne, Hatice Buket Dilekci Seyhan Muş Hakimliği’ne, Neslihan Geyik Ceylanpınar Hakimliği’ne ve Ataç Berke Damat Posof Hakimliğine atandı.

 

6 HAKİM VE 3 SAVCI TEKİRDAĞ’A ATANDI

 

5 cumhuriyet savcısı ile 10 hakimin görev yerinin değiştiği Tekirdağ Adliyesi’ne 6 hakim ve 3 cumhuriyet savcısı atandı. Yargıtay Tetkik Hâkimi Burak Keloğlu, Gölcük Hâkimi Serya Kaya, Hayrabolu Hâkimi Tuba Alakoç, Silivri Hâkimi Fatih Bölek, Patnos Hâkimi Vildan Aydın ve Artvin Hâkimi   Tuğba Coşkun Tekirdağ Hakimliğine atanırken; Uzunköprü Cumhuriyet Savcısı Hande Gül Kahraman, Patnos Cumhuriyet Savcısı Talha Aydın ve Lüleburgaz Cumhuriyet Savcısı Hamit Akıncı da Tekirdağ Cumhuriyet Savcılığı’na atandı.

 

7 HAKİMİN GÖREV YERİ DEĞİŞTİ

 

Çorlu Adliyesi’nde de bazı hakim ve cumhuriyet savcılarının görev yeri değişti. Çorlu Hakimlerinden Devrim Yetişkin İstanbul Hakimliği’ne atanırken, Sinem Kutanis Ekin İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Üyeliği’ne, Ruveyda Kürkçü ve Mehmet Kürkçü Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi Üyeliği’ne, Ömer Faruk Bağlı Şebinkarahisar Hâkimliği’ne, Seda Kaya ve Zerrin Tav ise Suşehri Hâkimliği’ne atandı.

 

6 HAKİM ÇORLU’YA ATANDI

 

Sakarya Hakimi Mehtap Çankaya, Denizli Hâkimi Esin Daşcı Kılıçvuran Artvin Hâkimi Mahmut Dinçer, Boyabat Hâkimi Hasan Aktaş, Ankara Hâkimi Gülbin Korkut ve Patnos Hâkimi   Gülizar Akaydın Çorlu hakimliğine atanırken, Yargıtay Tetkik Hâkimi Fatma Koşar Kınacı, Şanlıurfa Cumhuriyet Savcısı Osman Karlı ve Kırklareli Cumhuriyet Savcısı Necati Yiğit Midilli de Çorlu Cumhuriyet Savcılığı’na atandı.  Çorlu Cumhuriyet Savcılarından Mehmet Dolu Aydıncık (Silifke) C.Savcılığı’na atanırken, Muhammet Özgür Gök Yalvaç Cumhuriyet Savcılığı’na, Emre Kiremitçi de Darende Cumhuriyet Savcılığı’na atandı.

 

SARAY’DA DA DEĞİŞİKLİKLER OLDU

 

Saray (Çorlu) Hâkimi Nuray Çam Abacıoğlu İstanbul Hakimliğine, Saray (Çorlu) Cumhuriyet Savcısı Emre Duman Bursa Cumhuriyet Savcılığına atanırken, Diyarbakır Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapan Gökçe Şekerci de Saray (Çorlu) Cumhuriyet Savcılığı’na atandı.

 

ŞARKÖY’DE BİR SAVCININ GÖREV YERİ DEĞİŞTİ

 

Kararname ile Şarköy Cumhuriyet Savcısı Oğuz Çolpa Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Savcılığı’na atanırken, Gebze Hakimi Mehmet Bilgin de Şarköy Hakimliği’ne atandı.

 

DİĞER İLÇELERDE GÖREV DEĞİŞİKLİKLERİ

 

Marmaraereğlisi ve Malkara’da 1’er cumhuriyet savcısı ve hakimin görev yeri değişirken, Muratlı’da da 1 cumhuriyet savcısının görev yeri değişti. Marmarereğlisi Cumhuriyet Savcısı Semra Yörük Bismil Cumhuriyet Savcılığı’na, Marmaraereğlisi Hakimi Burak Altıntaş Anamur Hâkimliği’ne, Gebze Hâkimi Sinan Erdemli ve Vakfıkebir Hâkimi Merve Işıktaş Marmaraereğlisi Hâkimliği’ne atandı. Siverek Cumhuriyet Savcısı Hüsnü Emre Eğripınar Marmaraereğlisi Cumhuriyet Savcılığı’na atanırken,  Malatya Hakimleri Gülperi Özgündüz ve Adem Özgündüz Malkara Hakimliği’ne atandı. Malkara Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Demir İzmir Cumhuriyet Savcılığı’na atanırken, Malkara Hakimi Niyazi Öncü Bakırköy Hakimliği’ne, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Recep Uçar Muratlı Hakimliği’ne, Muratlı Cumhuriyet Savcısı Sinan Kırlıoğlu Şabanözü Cumhuriyet Savcılığı’na ve Çat Cumhuriyet Savcısı Gürkan Özkaynak da Muratlı Cumhuriyet Savcılığı’na atandı.

 

İDARİ YARGI KARARNAMESİ İLE GÖREV YERLERİ DEĞİŞTİ

 

İdari Yargı Kararnamesi ile de Tekirdağ İdare Mahkemesi Başkanı Murat Kal Ordu İdare Mahkemesi Başkanlığı’na, Tekirdağ İdare Mahkemesi Başkanı Türker Karavaizoğlu İstanbul İdare Mahkemesi Başkanlığı’na, Diyarbakır İdare Mahkemesi Başkanı Özkan Atasever Tekirdağ İdare Mahkemesi Başkanlığı’na, Tekirdağ Vergi Mahkemesi Üyesi Abdullah Denizer Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi Üyeliği’ne, Mardin İdare Mahkemesi Başkanı Ejder Görceğiz Tekirdağ İdare Mahkemesi Başkanlığı’na, Tekirdağ Vergi Mahkemesi Üyesi Mustafa Aksüt Çorum İdare Mahkemesi Üyeliği’ne, Tekirdağ İdare Mahkemesi Üyesi Bülent Kolcular Erzincan İdare Mahkemesi Üyeliği’ne, Erzurum İdare Mahkemesi Üyesi Hamza Atan Tekirdağ İdare Mahkemesi Üyeliği’ne atandı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU