Tekirdağ'da maske zorunluluğu

Tekirdağ İl Umumi Hıfzısıhha Kurulu bugün saat 15.00'da Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım başkanlığında olağanüstü toplandı. Toplantıda alınan karar doğrultusunda Tekirdağ'da mask

GÜNDEM 18.06.2020 17:31:00 0
Tekirdağ

 

 

İçinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminde vaka sayılarının artmaması için alınan tedbirlerin eksiksiz uygulanması ve bu kapsamda Tekirdağ’da 18 Haziran Perşembe gününden itibaren maske kullanımına yönelik denetimlerin belirtilen esaslara göre artırılmasına karar veren İl Umumi Hıfzısıhha Kurulu’nda alınan kararlara göre Perşembe, Cuma, Cumartesi ve Pazar  günleri denetim ve kontrol çalışmaları sırasında maske kullanım kurallarına aykırı davranan vatandaşlar/iş yerleri ikaz edilecek. 22 Haziran Pazartesi gününden itibaren ise maske kullanım kurallarına aykırı hareket eden vatandaşlara ülke gelinde uygulama birliği olacak şekilde Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282’nci maddesi uyarınca 900 TL idari para cezası uygulanacak.

 

DENETİMLER ARTIRILACAK

 

Ayrıca lokanta, restoran, kafe vb. işletmelerin (turizm işletme belgeli olanlar da dahil) en az haftada 2 kez olmak üzere denetlenecek. Özellikle akşam saatlerinden itibaren yoğunlaşan ve eğlence mekânlarına dönüşebilecek yeme içme yerlerinde denetimler artırılacak.

 

Haber / Şaban KARDEŞ