"Yerel gazeteler, sorunları ilgililerine ulaştırıyor"

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Rıdvan Duran, Edirne'de temaslarda bulundu. Anadolu Ajansı Edirne Bölge Müdürlüğü'ne yaptığı ziyarette konuşan Duran, "Yerel gazeteler yereldeki büt?

GÜNDEM 10.06.2020 14:20:00 0
"Yerel gazeteler, sorunları ilgililerine ulaştırıyor"

 

Genel Müdür Duran’a ziyaretleri sırasında BİK Bilgi İşlem Müdürü Ömer Faruk Kaya, BİK Tekirdağ Müdürü Sabri Karakaya, BİK Bursa Müdürü Ebubekir Günel ile Edirne Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ender Aydın eşlik etti.

 

"ÖNEMLİ BİR GÖREVİ YERİNE GETİRİYORLAR"

 

Kurum temsilciliğinin açılması çalışmaları için gittiği Edirne'de temaslarda bulunan Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran, Edirne Valisi Ekrem Canalp’i de makamında ziyaret etti. Genel Müdür Duran, Basın İlan Kurumu'nun Edirne’de açacağı temsilcilik konusundaki katkılarından dolayı Vali Canalp'a teşekkür etti. Ardından Anadolu Ajansı Edirne Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret eden Duran, yaptığı açıklamada, gazeteleri demokrasinin ana unsurlarından biri olarak gördüğünü söyleyerek, "Yerel gazeteler, bölgelerindeki sorunların muhataplarına taşınması hususunda önemli bir görevi yerine getiriyorlar" dedi. 

 

 

"HABERİ KAYNAĞINDAN TEYİT EDEBİLİYORLAR"

 

"Ulusal gazetelerin yereli bu kadar yakından takip edebilmesi mümkün değil" diyen Duran, "Ama yerel gazeteler yereldeki bütün sorunları ilgililerine ulaştırabilen bir sektör. Bunun için  biz yerel gazetelerin ayakta kalmalarını ve daha güçlü olmalarını istiyoruz. Yerel gazetelerde bir de çok uzun yıllardır oluşmuş bir kültür de var. Haberi kaynağından teyit edebiliyorlar. Bazı kurumsallaşamamış internet siteleri gibi değil. Onun için hatta mümkünse internet haberciliğini de yerel gazetelerin güçlendirmesini istiyoruz. Yani kendi gazetelerinin internet sitelerini de güçlendirmesini istiyoruz. Çünkü o kültürü oraya da taşımalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

"BASIN İLAN KURUMU, ÇEŞİTLİ ÖNLEMLER ALDI"

 

Genel Müdür Duran, koronavirüs salgını sürecinde tüm dünyanın sıkıntılı süreçten geçtiğini, ülkemizin ise alınan tedbirler sayesinde daha az sıkıntı yaşadığını belirterek, "Basın İlan Kurumu, salgın sürecinde çeşitli önlemler aldı. BİK olarak gazetelerle ilgili aldığımız önlemler çerçevesinde paydaşlarımızın önemli sorunlarının büyük ölçüde gidermiş olduk. İnşallah ilanların açılmasıyla beraber, 15 Haziran’dan sonra zaten yeni normal süreçte büyük ölçüde bu kaybetmediğimiz, kenarda duran ilanlarla beraber, çok daha fazla ilan alarak ekonomik koşulları nispeten daha iyi hale getireceğiz” dedi. Salgın öncesi yaptıkları BİK Genel Kurul Toplantısı'nda tüm Türkiye’de temsilcilikler açma kararı aldıklarını, bu bağlamda ilk temsilciliği Edirne’de açacaklarını ifade eden Duran, Valiliklerden ve diğer kamu kurumlarından bu konuda destek aldıklarını ifade etti.

 

Haber / Şaban KARDEŞ