Çerkezköy'de sanal yılsonu sergisi

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi'nde 2019-2020 Eğitim ve Öğretim Yılı'nda kurs gören kursiyerlerin el emeği göz nuru eserleri, sanal ortamda açılan yılsonu sergisinde görücüye çıktı

GÜNDEM 8.06.2020 17:56:00 0
Çerkezköy

 

 

 

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi’nde 2019-2020 Eğitim ve Öğretim Yılı’nda eğitim gören kursiyerler, yıl boyunca hazırladıkları eserleri, koronavirüs tedbirleri kapsamında sanal ortamda açılan geleneksel el sanatları sergisinde sanatseverlerin beğenisine sundu.

 

“EVDEN DE ÜRETİM YAPILABİLECEĞİNİ İSPAT ETTİLER”

 

Bu yıl koronavirüs tedbirleri kapsamında bu yıl geleneksel yılsonu sergisini sanal ortamda hazırladıklarını belirten Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, yüzlerce üründen oluşan yılsonu sergisinde usta öğreticiler ile kursiyerin, ürettikleri ürünlerle hayatın eve taşındığını ve evden de üretim yapılabileceğini ispat ettiklerini söyledi. Halk Eğitimi Merkezi’nin yetenekli usta öğreticileri ve kursiyerleri tarafından yapılan eserlerin yer aldığı serginin Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün sosyal medya hesapları ve internet sitelerinde bulunan linkten izlenebileceğini kaydeden Akman, “Pandemiden dolayı bu yıl 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı sergisini vatandaşlarımıza gösteremedik. Bunun için sosyal ortamda sergi düzenledik” dedi.

 

“3 GÜN SÜRECEK”

 

Sergide ebru, çini, el nakışları, tel kırma, dikiş nakış, çocuk gelişimi ürünlerinin yer aldığını ifade eden Akman, “Sergimizde 800'e yakın eser yer alıyor. Sanal ortamda olduğumuz için kursiyerlerimizin bir çok ürününü koyamadık. Ellerinde mevcut olan ürünleri sergilemek istedik” dedi. Serginin 3 gün süreceğini, fakat sanal ortamda sürekli izlenebileceğini kaydeden Akman, kurslarda başarılı olan kursiyerlere ve kurs öğreticilerine de teşekkür etti.

 

MASKE VE BEZ TORBALAR DA SERGİLENİYOR

 

Pandemi sürecinde Halk Eğitimi Merkezi olarak 35 bin maske ürettiklerini ve çevredeki kurumu ve kuruluşlara teslim ettiklerini kaydeden Akman, maskeler ile Çerkezköy Kaymakamlığı’nın başlatmış olduğu sıfır atık projesine destek amaçlı ürettikleri bez torbaların da sergide yer aldığını söyledi. Okullardan 7 adet plastik şişe getirenlere bez torba vererek projeye destek sağladıklarınım dile getiren Necmi Akman, öğrencilere plastik atıkların çöp olmadığını öğrettiklerini, bu proje kapsamında da Çerkezköy Kaymakamlığı’nın bakanlık tarafından sıfır atık belgesi ile ödüllendirildiğini kaydetti.

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU