Belediyeden atık resimleriyle farkındalık sergisi

Süleymanpaşa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla Tarihi Bedesten önünde fotoğraf sergisi ve stant açarak çevre bilinci ve farkındalık etkinliği

GÜNDEM 7.06.2020 18:31:00 0
Belediyeden atık resimleriyle farkındalık sergisi

 

Etkinlikte broşür dağıtan ekipler, Süleymanpaşa Belediyesi'nin çevrenin korunmasına yönelik çalışmaları hakkında vatandaşlara bilgi verdi. Çocukların sokağa çıkma izinlerine denk gelen etkinlikte, çocuklara da balon ve rüzgargülü hediye edildi.

 

"ATMAZSAN BATMAZ" PROJESİ DE ANLATILDI

 

Süleymanpaşa İskelesi’nin bulunduğu alanda denizden çıkarılan atıkların fotoğraflarının ve Süleymanpaşa Belediyesi'nin “Atmazsan Batmaz” sloganıyla yürüttüğü çevre koruma ve geri dönüşüm çalışmaları ile ilgili görsellerle oluşturulan sergi, gün boyunca sürdü. Bilgilendirme çalışmalarını inceleyen Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Çınar da, vatandaşlara bilgilendirmelerde bulundu.

 

"CİDDİ MİKTARDA ATIĞI GERİ KAZANDIK"

 

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel de, yaptığı açıklamada, “Çevre bilinci, çok küçük yaştan itibaren kazandırılması gereken bir erdemdir. Süleymanpaşa Belediyesi olarak okulların açık olduğu dönemlerde ilkokul ve anaokullarında çevre bilinci ve özellikle geri dönüşüm ile ilgili eğitim çalışmaları, geri dönüştürülebilir atık toplama yarışmaları düzenliyoruz. Ayrıca Atmazsan Batmaz kampanyamızla birlikte şehrimizde çok büyük bir geri dönüşüm atağı başlattık ve bir yıldan bu yana ciddi miktarda atığı geri kazandık. Belediye olarak geri dönüştürülebilen her türlü atığı bir telefonla hemşehrilerimizin evlerinden topluyoruz. Önümüzdeki süreçte Sıfır Atık hedefi ile Süleymanpaşa’mızı bu alanda Türkiye’nin adından en çok söz edilen kent yapmak için büyük bir şevkle çalışıyoruz. Bu vesileyle Dünya Çevre Günü’müzü kutluyor, daha temiz, yaşanabilir ve sağlıklı bir Süleymanpaşa’yı inşa ederek gelecek nesillere aktarabilme ülkümüzü hep birlikte gerçekleştirebilmemizi diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Yakup KARATEPE