Çorlu'da 5 Haziran Dünya Çevre Günü kutlandı

Çorlu Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nü düzenlenen etkinlikler ile kutladı. Dünya Çevre Günü dolayısıyla vatandaşlara fidan dağıtıldı. Fidan dağıtımına bisikletiyle kat

GÜNDEM 5.06.2020 18:00:00 0
Çorlu

 

 

5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü kutlamak ve günün önemine dikkat çekmek amacıyla Çorlu Belediyesi, etkinlikler düzenledi. Ara sıra işe gelip giderken bisiklet kullanan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, 5 Haziran Dünya Çevre Günü için pedal çevirdi. Cumhuriyet Meydanı’na bisikletleriyle gelen Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Belediye Başkan Yardımcısı Özcan Veysel Tunçcan, Belediye Meclis Üyeleri Öner Tekin ve Cüneyt Ergün ile bisiklet severler, belirlenen güzergahta sürüş yaparak etkinlik alanına geldiler.

 

 

"TETİKTE OLMALIYIZ"

 

Etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Sarıkurt, “5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde çevre kirliliğine dikkat çekmek için bugün arkadaşlarımızla pedal çevirdik, belediyeye bisiklet sürerek geldik. Sanayi kenti Çorlu’muzda çevre sorunlarına herkesten daha fazla eğilmemiz gerektiğini düşünüyorum. Sanayi atıklarının kirlettiği nehirlerimiz, havamız, ormanlarımız, meralarımız için hep tetikte olmalıyız ve kirliliğe sebep olan yanlış uygulamalara ve doğa talanına karşı birlikte mücadele etmeliyiz. O yüzden çevre ile ilgili bu önemli günler, kentimizde bir farkındalık yaratmak adına değerlendirilmesi gereken bir fırsattır. Gelin, hep birlikte bu fırsatları değerlendirelim. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, ‘Biz doğayı korudukça doğa da bizi korur’ Atatürk’ün sözünü örnek alalım ve doğamızı korumak için hepimiz daha fazla özen gösterelim" ifadelerini kullandı. Sarıkurt’un konuşmasının ardından vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı.

 

Haber / Buse SERİN