Gürkan: Bir avuç rant için heba ettirmeyeceğiz

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde Saros Körfezi'ne yapılması planlanan Liman Projesi'ne bir kez daha karşı çıkarak, "Dağları, ormanları, dereleri, y

GÜNDEM 5.06.2020 16:43:00 0
Gürkan: Bir avuç rant için heba ettirmeyeceğiz

 

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle yayınladığı mesajında Saros Körfezi'ne yapılması planlanan Liman Projesi’ne tepki gösterdi.

 

"BİR KEZ DAHA HATIRLATTI"

 

Belediye Başkanı Recep Gürkan, söz konusu projenin doğa ve insan hayatını olumsuz etkileyeceğini belirterek, Sevgili hemşehrilerim; değerli Edirneliler; Sanayileşme ve modern teknolojideki hızlı gelişmeler, insanların doğaya müdahale edebilme imkanları sadece Türkiye’yi değil tüm dünyayı ciddi bir çevre sorunuyla karşı karşıya bıraktı. Üstelik son günlerde yaşadığımız salgın hastalıklar, azalan doğal kaynaklar, yaşanan iklim değişikliği, temiz ve güvenilir gıda temininde yaşanan zorluklar temiz ve sağlıklı bir çevreye ne kadar çok ihtiyacımız olduğunu bir kez daha hatırlattı" dedi.    

 

"GELECEĞE KARŞI EN BÜYÜK SORUMLULUĞUMUZ"

 

Gürkan, "Çevremizi korumak, doğamıza daha fazla sahip çıkmamız gereken bugünlerde ülkemizde bir avuç rant için kıyılarımız, ormanlarımız, dağlarımız, yaylalarımız heba edilmek istenmektedir. Buna ‘dur’ demek için sesimizi daha fazla duyuracak; bu cennet toprakların taşını, toprağını, havasını, suyunu korumak için elimizden gelen çabayı göstermeye devam edeceğiz. Bu bizim hayata karşı en büyük borcumuz; bu bizim insanlığa karşı, geleceğe karşı en büyük sorumluluğumuzdur. Saros Körfezi'ne yapılmak istenen "Likit Doğalgaz Taşımacılığı Limanı" projesi doğa ve insan hayatını olumsuz etkileyecek, bölgenin dengesini bozacaktır. Saros Körfesi, kendi kendi temizleyebilen 3 doğa harikasından birisidir. Saros bizim cennetimiz, geleceğe bırakacağımız emanetimizdir.  5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde yapılması planlanan liman projesine hep birlikte karşı çıkalım; geleceğimize sahip çıkalım. 5 Haziran Dünya Çevre Günü kutlu olsun” dedi.

 

Haber / Ruşa ELMA