LGS için 2 önemli karar alındı

20 Haziran'da Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak merkezi sınav ile ilgili 2 önemli kararın alındığını açıklayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Sınavdan sonra sosyal mesafeyi ort

GÜNDEM 1.06.2020 17:54:00 0
LGS için 2 önemli karar alındı

 

Alınan karara göre geçen yıllarda sınav günü sınav bitiminden 1 saat sonra öğrencilere verilen soru kitapçıkları, bu yıl olası yoğunluğun önüne geçilmesi için 22 Haziran Pazartesi gününden itibaren isteyen öğrencilere dağıtılacak. Sınav salonlarında soru kitapçığı ve cevap anahtarları dağıtılırken sınav görevlileri tarafından cerrahi eldiven kullanılacak.

 

HER TÜRLÜ ÖNLEM ALINDI

 

Sınavın sağlık açısından güvenli yapılabilmesi için her türlü önlemin alındığını ifade eden Bakan Selçuk, “Velilerimiz isterse 22 Haziran Pazartesi gününden itibaren çocuklarının soru kitapçıklarını okullardan alabilirler. Ayrıca, sınav evraklarına sınav görevlilerinin elle temasını önlemek için soru kitapçıkları ve cevap anahtarları cerrahi eldiven kullanılarak dağıtılacak ve toplanacak. Arkadaşlarımız süreci tekrar tekrar gözden geçiriyorlar. İhtiyaç duyulan başka bir önlem olursa hemen kararını alıp, kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ